Jump to content

Ima li osnove za prijavu


Benzin

Preporučene objave

Ukoliko osoba A napise poruku meni nemoj da ti napravim da iz kuce ne izades da li je ta recenica dovoljna za prijavu kao za prijetnju i da li osoba A moze biti pravno gonjena. S tim da ja znam  ime prezime i adresu osobe A. Da li je to dovoljno za prijavu policiji i jel moze biti Anonimna prijava ? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , sivko je napisao:

Ne može anonimno jer moraš dat pristanak/prijedlog da ga gone.

Iako decidirano nije navedeno što bi se moglo točno dogodit ti si u strahu da bi moglo bit svašta (težak fizički napad u kući ili negdje vani....).

Pa problem je kod njega što ja ne znam jel to onako samo zastrašivanje ili je ozbiljno. Radi se o tome da je on htio da dođem po njega jer treba nešto prevest , a pošto znam da se drogira vjv je htio da idem po njega da on ode po kokain. I sad je počeo izmisjat da mu ja dugujem 100 kn jer je vratio kao više nego sto je trebao bio mi je duzan neku lovu to je vratio . I reko da sam ja ovak onak i vrijedat počeo i nezz ja mu napisao pa mogo si rec šta treba a ne sam dođi pa da ja moram 100 km vozit bzvz. I tu je on rekao nemoj mi se bahatit kao da nebi dobio po p..( tu je naveo ženski spolni organ, ali u vulgarnom smislu iako sam musko) sto bi ja protumačio kao ukoliko ću Nastavit zauzimat stav i necu plesat kak on svira da je on spreman valjda na fizički napad. I jos je pričao poslje da ću ga katkad pitat za pomoc a onda ide nokaut. 
Sada ne znam ni sam jel mi pametno ici ga prijavljivat . Mogu u pp poslat ss poruka posto ih ima dosta, a teško mi procjenit jel ozbiljan ili nije

uređeno: od Benzin
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najpametnije je prekinuti odnos sa takvom osobom, tj kontakt. Ako i nakon toga nastavi u istom tonu ili ne daj Bože gorem, svakako policija. Mislim, spominjete nekakvih 100 kuna. Samo se maknite od takvih osoba, to je najbolji put. Policiji se obratite kad god se osjetite ugroženim ili u strahu. Ne razmišljajte o tome ima li elemenata, to će oni utvrditi. Čak i da nema, to druga osoba neće saznati. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vodite doduše računa kako imate rok za podnošenje prijedloga za progon (pod uvjetom da prijetnja bude dovoljno konkretizirana, jer ovo iz vašeg inicijalnog posta nije sukladno našoj sudskoj praksi) od 3 mjeseca od saznanja za prijetnju i počinitelja.

Slažem se s Atomicom, bolje se maknuti od takve osobe i prekinuti svaku komunikaciju, pa ukoliko se nastavi - reagirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija