Jump to content

Status trenutne prijave i place


Tirak

Preporučene objave

Dobar dan,

Nakon sto sam odradio mjesec dana na odredjeno u novoj firmi, od 1.8. poslodavac me je prijavio na ugovor na neodredjeno. Tako bar kaze. Kad sam ga upitao zar ne trebam ja potpisati taj novi ugovor, rekao je da ne trebam da su me u knjigovodstvu prijavili za stalno i da to automatski ide. Moze li mi tko potvrditi je li to zaista tako, jer mi bas ne drzi vodu. Taj ugovor mi jos nije dao, kaze dat ce mi ga prvom prilikom kada se vidimo, posto ne zivimo u istom gradu. Zanima me gdje mogu provjeriti ovo provjeriti i kako znati je li me zaista prijavio ili nije? Na e-gradjanima nema nista, odnosno zadnje sto je vidljivo je prijava na mirovinsko s onim ugovorom na odredjeno. Staz i place za ovu godinu jos nisu vidljive...

Takodjer me zanima gdje mogu provjeriti na koju me placu prijavio? Pri ugovoru na odredjeno sam bio prijavljen na minimalac, a ostatak kroz dnevnice, a sada smo se dogovorili da mi prijava ide na 6000 kuna. Gdje to mogu vidjeti?

Hvala unaprijed na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E građani, korisničke stranice HZMO, otvori vam se neka glupa stranica i gore na vrhu imate neku malu sitnu trakicu. Na toj trakici potražite prijavno odjavni podatci i tu možete vidjeti prijave. Ukoliko ste stvarno na neodređeno u zadnjoj koloni bi vam trebalo biti samo ispunjena kolona početak osiguranja i ništa više.

Što se tiče plaće e Porezna, uvid u moj Joppd, nakon toga odaberete onaj za 7. mjesec i idete na stranu B gdje se vidi iznos neto plaće (čak ima i brutto koliko znam).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko nakon isteka ugovora na odredjeno nastavite raditi, nije vas odjavio, smatra se da imate ugovor na neodredjeno, minimalno po uvijetima iz prethodnog ugovora. Dakle, ukoliko vas nije odjavio u stalnom ste radnom odnosu, ostalo su tehnikalije, instucijama treba par dana da provedu kroz sistem. Mozete poslodavca traziti da vam i ugovor i potvrdu o promjeni na mirovinskom posalje na mail (u ex firmi smo koristili i whatsup, za prvu ruku dok se ne razmijene originali). Visina place se ne stavlja kod prijave, to cete vidjeti u ugovoru, zatim na platnoj listi, a tek onda u obrascima tipa JOPPD.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Ruby_Danderfluff je napisao:

Također, zovite HZMO i provjerite, jer kroz e-građane ja ne mogu vidjeti posljednje dvije godine uopće (no možda nesam školovala). Načelno, zaista je sada moguće i bez ugovora o radu napraviti prijavu, ali savjestan poslodavac napravi i ugovor, radi urednosti svoje poslovne dokumentacije.

Na korisničkim stranicama vjerojatno otvarate zadnje generirani elektronički zapis kojeg ste generirali ranije. Za svježe podatke morate generirati zapis sa današnjim datumom. Najažurniji podaci su sa datumom uvida. 

 

U odnosu na dilemu oko prijave.. 

Također, u HZMO možete tražiti podatke o prijavi, odnosno je li na odeđeno ili neodređeno, što vam je trenutno aktivno i jeste li i dalje prijavljeni na osiguranje i po kojoj osnovi. Dovoljno je posjetiti šalter Zavoda, preko telefona je radi zaštite osobnih podataka moguće neodavanje takvih informacija. 

uređeno: od atomic95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija