Jump to content

Punomoć


anonimno

Preporučene objave

U ovom slucaju prvo i osnovno pitanje je moze li vas ta osoba uopce zastupati.

 

Naime novelom ZPP-a suzen je krug osoba koje mogu biti punomocnici. Ovdje se ocito ne radi o odvjetniku, pa je pitanje hoce li punomoc uopce biti valjana. Morate napisati o kakvom postupku je rijec, kolika je vrijednost predmeta spora, ima li ta osoba polozen pravosudni ispit, je li vam i sto u rodu, radi li za vas i u kojem svojstvu, zastupa li vas osobno ili tvrtku....

 

Onda cemo dalje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

punomocnik koji nije odvjednik moze biti osoba sa kojom je osoba koja daje punomoc u radnom odnosu, a inace, bracni drug, brat, sestra.

punomoc se daje usmeno na zapisnik kod suda, ili pismeno, i u tom slucjau kada punomocnik nije odvjetnik onda je potrebno da budu prisutna dva svjedoka. isto tako kada se punomoc daje osobi koja nije odvjetnik treba je posebno ovlastiti na radnje kojima se disponira postupkom. ovjerena punomoc osobi koja nije odvjetnika daje se samo na zahtjev suda.

pravnu osobu zastupa zastupnik po statutu ili aktu tog tijela, koji moze imenovati punomocnika, koji moze biti odvjetnik ili osoba koja je u radnom odnosu u toj osobi.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija