Jump to content

Nasljeđivanje imovine ako je osoba u ovrhi


Athea

Preporučene objave

Molim Vas pomoć:

Kuća u kojoj živimo suprug i ja sa svekrom i svekrvom bi nasljedstvom trebala pripasti suprugu, jer će svekrva razbaštiniti svoju kćer koja živi u Njemačkoj. Udana je za kriminalca i na protupravan način su stekli nekretnine, te su pokušali i dan danas pokušavaju na prevaru lažima i spletkama pridobiti svekrvu da kuću ostavi kćeri, a sina da razbaštini. Problem je u tome što je suprug pod ovrhama, ja isto. Da li postoji način da suprug izbjegne uzimanje jedine nekretnine u kojoj živimo, na način da se nekretnina stavi na drugu osobu ili neki drugi način? Čini mi se da sam negdje pročitala da firma ne odgovara za dugove vlasnika. da li postoji mogućnost otvoriti j.d.o.o. ili slično i da svekrva prepiše kuću da bude u vlasništvu firme? Hvala unaprijed na odgovoru. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete to napraviti i dati kuću pravnoj osobi u Vašem vlasništvu, ali iako se ne može uzeti kuća, može se plijeniti poslovni udjel u firmi, pa onda da firma zajedno s kućom prijeđe na vjerovnika. Dakle, to ne bih savjetovala, jer time ne možete izbjeći ovrhe, odnosno pljenidbu. Osim toga, postojanje pravne osobe (firme) pretpostavlja i to da imate stalne troškove - za doprinose direktora ako direktor nije nigdje drugdje zaposlen, za članarinu u HGK itd., dakle, osnivanje pravne osobe bi iziskivalo stalne troškove zbog kojih se ova transakcija ne bi isplatila. I također, jednog dana biste mogli imati grdne probleme kada biste ponovno htjeli prepisati kuću na direktora, jer biste tada trebali otkupiti kuću iz firme po tržišnoj cijeni i platiti, pretpostavljam, PDV na cijenu kuće. Dakle, to ima svojih minusa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija