Jump to content

primjer rješenja


ivanazgb

Preporučene objave

dragi moji pravnici! molim vas za pomoć.trebam napisati rješenje suda na zahtjev za priznavanjem stranačke sposobnosti( čl.77 ZPP). kako mi studenti vidimo kako bi forma takvih rješenja trebala izgledati tek kada počnemo raditi ja molim neku pametnu i dobru dušu da mi otprilike napiše formu takvog rješenja

 

 

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vidim da nitko ne odgovara pa ću malo pojasniti pitanje jer moguće da nisam bila dovoljno precizna. dakle, postoje fizičke i pravne osobe.one imaju stranačku sposobnost, no postoje i razna udruženja i organizacije koje nisu osobe pa nemaju niti stranačku sposobnost NO zakon predviđa mogućnost i tim osobama da im se prizna stranačka sposobnost u iznimnim slučajevima(čl 77 ZPP).

pitanje

1. kako bi izledalo takvo rješenje ( da li je forma kao kod svakog drugog rješenja - npr.uzmem rješenje prekršajnog suda i po formi ga mogu kopirati)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Forma mora zadovoljiti uvjete iz ZPP-a u kojem je taksativno navedeno sto sve rjesenje mora sadrzavati. Ako imas rjesenje prekrsajnog suda onda se vodi tom formom i samo izmijeni podatke i dodaj one kojih nema. No, sadrzaj ti je vazniji od forme pa pazi na njega.

 

A nitko ti ne odgovara jer si student prava, a ovdje su svi stajalista da bi se sama trebala snaci i napisati rjesenje, mada svi koriste sprance.

A nisi si pomogla ni ovim objasnjavanjem instituta iz ZPP-a jer je ovo pravni portal i onaj koji se bavi tom materijom ne treba objasnjenje, a ujedno i pojasnjenje nije bitno jer si ti trazio/la samo oblik.

 

sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija