Jump to content

HAK - Rok za čekanje vozačkog ispita


Fortune3030

Preporučene objave

Prvo: Nisam siguran je li ovo pravi podforum pa molim modove da premjeste temu na odgovarajući podforum.

Drugo: Ovo pitam za prijateljicu jer nismo više sigurni gdje da pitamo/gledamo.

Treće: Prijateljica čeka na drugo polaganje vozačkog ispita, prvi je pala. Prošlo je 45 dana otkad je prijavila ispit, a zakon nalaže da se čeka minimalno tjedan dana, a maksimalno 50 dana.

'Pravilnik o načinu obavljanja i organiziranja vozačkih ispita te načinu izdavanja i oduzimanja dopuštenja ovlaštenom ispitivaču' kaže u 9. članku:
"Članak 9.

Kandidat koji nije pravodobno pristupio polaganju ispita ili je odustao od polaganja ispita odnosno koji nije položio ispit iz pojedinoga nastavnog predmeta može ponovno pristupiti polaganju ispita, uz ponovnu uplatu naknade, u roku kojeg odredi ovlaštena stručna organizacija, a koji ne može biti kraći od sedam dana niti dulji od 50 dana."

S obzirom da joj nisu javili termin polaganja ispita, što bi trebali javiti najčešće (otprilike) 1-2 tjedna prije samog polaganja, zanima nas je li se može pravno poduzeti nešto? Problem je u tome što, ne samo što će proći zakonski rok za polaganje ispita, već je prošlo toliko vremena što njoj ostavlja mogućnost da plati dodatne sate ili da padne jer nije vozila auto mjesec i pol dana, sve bliže 2 mjeseca... smatram da svi koji imaju položen vozački znaju kako je to polagati ispit i koliki stres to osobi predstavlja, a još je gore kada nisi vozio auto 50 dana ili više.

Danas (26. 11. 2020) još nije dobila poziv na termin, a 50. dan ističe u utorak (1. 12. 2020),  je li možemo napraviti nešto legalno po ovom pitanju ili joj ostaje čekati jer će se HAK izvlačiti na koronu/neki drugi problem?

 

Hvala unaprijed, L

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija