Jump to content

Ovrha HRT


asusas

Preporučene objave

Pozdrav

tata je izvadio očevidnik za plaćanje iz FINE i tamo sam našao 2 ovrhe od HRT-a za koje nisam siguran kad su nastale.

za jednu ovrhu u fininom dokumentu piše datum primitka: 26.07.2019. s osnovicom 240,00 kn, a za drugu 1.8.2020. s osnovicom od 240,00 kn. pod izdavatelj jedne i druge ovrhe piše javni bilježnik

zanima me da li se može znati vremenski protek od rješenja ovrhe koju je izdao javni bilježnik do datuma primitka u FINI? da li se ta ovrha treba na FINI vidjeti odmah od izdavanja od strane bilježnika ili se ona na FINI može pojaviti za godinu, dvije?
za koji period unazad može ići ovrha od javnog bilježnika? da li on može npr. u 8. mjesecu 2019. izdati ovrhu za račun iz 2015. godine ili je tu nastupila zastara?

osobno plaćam račune od 2016. godine tako da ovrha za hrt račune od tad nije mogla nastupiti, a za period prije nisam siguran da li su roditelji zaprimili kakvo rješenje o ovrsi. i da li se baš uvijek mora dobiti rješenje o ovrsi na kućnu adresu ili je dovoljno da to javni bilježnik samo kod sebe napravi?

evo nekoliko pitanja pa Vas molim za odgovore

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebali bi na Fini vidjeti poslovne brojeve tih rješenja o ovrsi i koji ih je javni bilježnik donio, a potom bi trebali poći do tog javnog bilježnika i napraviti uvid u spise. To bi bio jedini način da vidite o kojem dugu se radi, kada je postupak pokrenut tj. da li je nastupila zastara i na koji način su rješenja uručena ovršeniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija