Jump to content

Presijecanje vodovodne cijevi


Damirmir

Preporučene objave

Poštovani, 

imam jedan slučaj, pa molim pametan savjet. Naime, vlasnik sam zemljišta na kojem jedan blesavi susjed ima vodovod i s te parcele koristi vodu za domaćinstvo. Ne branim mu to, ali u zadnje vrijeme imam s njim hrpu neugodnih situacija. Prijavljuje me policiji, svojata to zemljište gdje je vodovod, prijavljujeme me državnom inspektoratu i prijeti mi. Moje pitanje glasi: Smijem li ja na svom zemljište njemu presjeći cijev od vode i taj improvizirani vodovod sravniti sa zemljom????

Još  jednom napominjem da sam ja gruntovni vlasnik te zemlje već 3 ili 4 godine, temeljem kupoprodajnog ugovora.

Hvala na svakom suvislom savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 13 minuta, Damirmir je napisao:

Smijem li ja na svom zemljište njemu presjeći cijev od vode i taj improvizirani vodovod sravniti sa zemljom????

Jasno da bi bili tuženi i u konačnici sasvim izvjesno bili u obvezi o svom trošku uspostaviti stanje kakvo je bilo prije oštećenja, no netreba izgubiti iz vida da bi za opisane radnje mogli biti izloženi i kaznenom progonu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost vi ste ipak dozvolili izgradnju crpilišta na svom zemljištu, a da niste znali sa kojim karakterom osobe imate posla. Nadam se da ta služnost korištenja vode nije nigdje evidentirana.

Prijave te osobe ne mogu vam naštetiti jer je crpilište na vašem zemljištu i on koristi vodu, ali može se desiti da ćete morati platiti korištenje podzemnih voda bez obzira što istu ne koristite, ali ste dozvolili eksploataciju.

Nemojte poduzimati nikakve radnje uklanjanja cijevi. U daljnjim postupcima bio bi vam to ozbiljan minus, a može doći i do ozbiljnijih razmirica sa tom osobom. Obzirom da susjed neće pristati na uklanjanje  cijevi jer vodu koristi za domaćinstvo angažirajte odvjetnika da uputi sa svoje strane zahtijev toj osobi da se to nekakvo postrojenje ukloni, a ako to ne uspije morati ćete tužbom riješiti nastali problem, a to bez stručne pomoć neće ići.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija