Jump to content

Zaštićeni račun


Ena27

Preporučene objave

Pozdrav...imam pitanje...

U lipnju ove godine dobila sam otkaz zbog korone u firmi u kojoj sam radila 3 godine. U kolovozu sam pronašla drugi posao, naime manje plaćen, na određeno.

Dobila sam obavijest banke da će mi u potpunosti biti ukinut minus i rate od sljedećeg mjeseca, što je veliki iznos, i imam opciju potpisati ugovor o kreditu kojim bi u 12 mj otplatila taj minus i rate.

Problem je što već imam jedan kredit, a ako potpišem i ovaj, doslovno neću imati ni za režije ni za hranu jer će mjesečne rate za ta dva kredita iznositi koliko i moja plaća.

Zanima me što ako ne potpišem to? Hoće li mi blokirati račun, napraviti prisilnu naplatu? Mogu li i kada otvoriti zaštićeni račun?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko ne podmirite dug do roka koji Vam bude ostavljen, banka će najvjerojatnije pokrenuti ovršni postupak i onda temeljem ovršne isprave pokušati prisilnu naplatu preko predmeta ovrhe koji već odabere. Međutim sve ovisi o njima tj. kada će pokrenuti ovrhu pred javnim bilježnikom, zatim kada će pokušati prisilnu naplatu temeljem ovršne isprave koju su ishodili posredovanjem javnog bilježnika i naposljetku koji će predmet ovrhe izabrati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam još jedno pitanje.

Suprug je u mirovini. Do ove godine je imao zaštićen račun i sada kada ga više nema, Mirovinsko mu skida određeni iznos sa računa, ali nije dobio apsolutno nikakvu obavijest o tome.

Kada je išao sam pitati, rekli su mu da je to Telemach (valjda bivši Tele2) iz 2013. ili 2015. godine, a on ništa nije imao na sebe od 2008. godine.

Zanima me da li su mu smjeli sjesti na račun bez prethodne obavijesti od ikoga?

Znači, ne preko Fine, nego preko Mirovinskog (to se valjda vodi kao poslodavac).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija