Jump to content

Izračun mirovine za OSO


FranjoS

Preporučene objave

Poštovani,

Molim Vas tko se razumije u izračun mirovine i po kojem zakonu otići u mirovinu da mi pomogne.

Rođen sam 1965. godine. Od 01.07.1984. godine do danas radim kao OSO u MUP-u. Efektivni radni staž 36,6 godina, Braniteljski radni staž 6,1 godina, Beneficirani radni staž od 01.07.1984 do 02.05-2001. godine  12/16, od 03.05.2001. godine do danas 12/14. Ukupni benificirani staž  (bez razdoblja u kojem se poklapa s braniteljskim stažom) 8,10 godina. Ukupni mirovinski staž 49,6 godina. Dragovoljac domovinskog rata.

Dana 03.03.2020. godine svi pol. službenici iz naše PU stariji od 50 godina upučeni su na sistematski pregled u Zagreb u Polikliniku MEDIRAD.  Prilikom pregleda kod svih doktora bilo je OK, osim kod dr. psihijatra, zbog ranijih dijagnoza PTSP, napisao u dijagnozi da se ne eksplorira dg. simptoma PTSP-a, ali da bi možda bilo dobro učiniti dodatnu obradu.

Dana 10.11.2020. godine dobivam Izvješće o izvršenom sistematskom pregledu, uz mišljenje da je potrebno provođenje postupka za ocjenu zdrastvene sposobnosti za policijskog sluužbenika porado dijagnoze Z57.

Dana 06.01.2021. godine u 08,00 sati prilikom dolaska u dnevnu smjenu rukovoditelj PP priopćio mi je da su zaprimili dopis iz MUP-a, te da su mi poradi nekadašnje dijagnoze PTSP dužni oduzeti službeno naoružanje, te da ću biti upučen na Prvostupnu zdrastvenu komisiju MUP-a. Od tada se nalazim na bolovanju.

Molim Vas Vaš izračun moje mirovine po Zakonu o mirovinskom osiguranju DVO I OSO., te Vas molim odgovor da li imam pravo na starosnu mirovinu po Zakonu o braniteljima, pošto sam čuo da mi godine do 65 godina starosti anulira beneficirani radni staž.

I zadnje pitanje ako mi na PLK oduzmu ovlaštenje da li i nakon toga mogu u mirovinu po čl. 6  Zakona o mirovinskom osiguranju DVO I OSO.

Napominjem da nemam status HRVI, a da mi PVB za najpovoljnijih 10 godina 1,27.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Izračun mirovine za OSO

Poštovani Franjo,

kod Vas se malo zakompliciralo.

Možete zatražiti priznavanje starosne mirovine po članku 6. Zakona o mirovinskom osiguranju DVO i PS ali mislim da to morate napraviti žurno.

Vidite o kojoj se razlici mirovine radi a mislim da je i velika razlika u otpremnini.

Franjo Izracun mirovine.jpg

Franjo starosna mirovina.makroenabled.xlsm

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani kolega, ja sam bio u istoj situaciji kao i vi. Za vas je najpovoljnija mirovina po čl. 6. DVO i PS i mislim da jedino za to i imate uvijete, i 60000kn otpremnine. Ako vas pošalju na PLK i mislite da će vas poslati u invalidsku onda nemate pravo na otpremninu i mirovina vam je manja za 20 % ako je profesionalna nesposobnost. Pridodani staž vam je poštovani prof stavio jer vas šalju na PLK pa postoji mogućnost da će vas poslati u invalidsku. Po meni bi trebali na PLK gdje će biti gospođa iz MUP reći da želite u mirovinu po čl. 6 pa da vam produže bolovanje do rješenja ministra. Naravno vi osobno trebate zahtjev predati za čl.6. Poštovani prof vam nije računao starosnu mirovinu prema zakonu o braniteljima jer nemate uvjeta a i da imate ta bi vam bila manja. Poštovani prof molim vas stavite mu u tablicu i izračun po članku 11. DVO i PS jer sve ide u tom smjeru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Franjo,

sve što Vam je napisao dragi Skywalker007 je točno i slušajte njegove savjete jer je sve ono što Vas tek čeka on nedavno prošao.

Mislim da imate male šanse dobiti invalidsku mirovinu - opća nesposobnost, preporuka je da gledate samo odnos starosne mirovine po članku 6. i invalidske mirovine - profesionalna nesposobnost po članku 11.

Franjo Izracun mirovine.jpg

Franjo Usporedni izračun mirovina.makroenabled.xlsm

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija