Jump to content

Odvjetnicki trosak/povrat


6z6kg6qk

Preporučene objave

Postovani,

Molim Vas pomoc..naime radi se o sljedecem..protiv mog supruga vodio se kazneni postupak.. odvjetnik kojeg smo uzeli dobijao je pare na ruke i nikada nismo dobili racun.. prije dvije godine suprug mi je poginuo i postupak je obustavljen..odvjetnik mi se javlja i kaze da mu dodem potpisati punomoc da moze traziti povrat novca za mene.Naravno,kako sam u blokadi kazem odvjetniku da on stavi svoj racun pa cemo mi lako..dobijem rijesenje o povratu prosle godine u 9 mj,sudac je 31.8. donio rijesnje i priznaje mi se povrat od cca 6500 kn.. E sad nastaje problem..ne mogu vise doci do odvjetnika,izbjegava me.. napokon ga nadem i kaze mi da je to njegovo i da se ta cifra ionako umanjuje za pdv i da mi eventualno moze dati pola.. vise mi nista nije jasno,jel to moje,njegovo,koji pdv?? Uostalom ako je njegovo zasto mu je trebala moja punomoc? Kako da se postavim? Hvala unaprijed..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate posla s "ljudskim" smećem, ali isto tako imate problem s dokazivanjem svojih tvrdnji ukoliko imate samo svoju riječ protiv njegove.

Naravno da su ovi troškovi vaši ukoliko je dogovor bio da odvjetniku plaćate svaki radnju zasebno i unaprijed, pa ne može on duplo naplaćivati svoje usluge (osim ako vi pristanete na to), ali kako to dokazati?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala,tom logikom sam se i ja vodila i cini mi se zeznila.. pokusat bar nesto "spasit".. koliko sam uspila pronaci na internetu cifra koja je isplacena na njegov racun konacna je i sa pdv,pa mi nije jasno zasto on na tu cifru spominje odbijanje pdv,jer se ne radi o naplati njegovih radnji,vec o povratu sredstava ? Jesam li u pravu?🤔

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija