Jump to content

Zaštita logotipa i brenda - neovlašteno korištenje


stef_mrcina

Preporučene objave

Pozdrav,

zanima me ako mi može netko dati pravni savjet vezan za zaštitu intelektualnog vlasništva na logo i brend. Znači tvrtka ima logo koji je skraćena verzija punog naziva tvrtke, te se tim logom koristi već dugi niz godina (10+, što je dokazivo i za jedan proizvod je logo zaštićen). Nedavno (u zadnih mjesec dana) se na tržištu pojavila firma koja u nazivu tvrtke ima skraćeni naziv našeg "brenda" i čiji je puni naziv "brend" koji naša tvrtka gradi već godinama, te su uhvaćeni da koriste naš glavni logotip na svojim radnim majicama. Može li se protiv toga nešto poduzeti, koji zakoni nas štite, kome se obratiti i što je po vama najbolje napraviti? Stupili smo u kontakt s DZIV-om, oni su nam dali upute kako da do kraja pravno zaštitimo žig za usluge i proizvode i to je u procesu, ali me općenito zanima je li naš logo nekim zakonom već zaštićen? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Bok, ovo još nisam riješio, nešto se pregovaralo i dogovaralo da se zaštiti logo. No, da prvo odgovorim. Postoji knjiga standarda i plaćena usluga dizajnerskoj tvrtki za izradu logotipa još kada se pokretala firma (2009. godine). No, logo i brend nisu zaštićeni nigdje. Zar nije sama kreacija autorsko djelo? Zar ja sad mogu uzeti logo od bilo koga tko ga nije zaštitio i praviti se da je to moj logo? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija