Jump to content

Oštećenje tuđe stvari


manca

Preporučene objave

Poštovani! Htjela bih se informirati o posljedicama situacije u koju se doveo moj suprug, te se nadam da ista spada u ovu grupu vezanu za prekršaje. Naime, jučer izlazeći iz Lidl-a, aparat  na rampi nije prepoznao  na blagajni poništenu karticu od parkiranja i rampa se nije podizala. Suprug je izašao iz automobila približivši karticu čitaču, ali bez uspjeha. Potom je otišao u trgovinu i obavjestio  blagajnicu da čitač na rampi ne prepoznaje poništene kartice zaparkiranje . Tada je   ona ponovno skenirala karticu i ustvrdrila da je ista već prije, naravno, skenirana. Kazala je mom suprugu da" maše" karticom ispred kamere dok ista ne "prepozna" karticu. Suprug je ponovno probao skeniranje no bezuspješno. Tada je na silu odgurnuo rampu i pokvario je. Na Policiji smo dali iskaz isti ovakav kao što ga i ja sada pišem za Forum. Suprug je svjestan da je postupio neprimjereno , ali bio je revoltiran i iznerviran na bahatost i oholost osoblja koje niti u primisli nije ponudilo pomoć - Što možemo očekivati i kolika je kazna za ovo nedjelo¨'? Suprug nikada nije kažnjavan i ima 62.g.  Hvala LP-

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na pitanju. Trenutno nemamo ništa. Jučer je suprug dao iskaz na Policiji. Nismo dobili ništa konkretno, osim da će Policija sve proslijediti na Državno odvjetništvo. Htjela sam ugrubo znati što nas očekuje.

 

Ispričavam se na zaboravnosti. Čini mi se da je policajac rekao ,pitao je li on potrgao rampu u Lidl-u, pa pretpostavljam da je tako Lidl i prijavio. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK, ako prijava ide na DORH, onda se radi o kaznenoj prijavi za KD oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. KZ-a. Zapriječena je kazna zatvora u trajanju do 2 godine, no nema straha, nema šanse da će doći do kazne zatvora.

Navedeno KD se inače progoni po prijedlogu oštećenika, pa vam možda ne bi bilo loše da pokušate stupiti u kontakt sa predstavnikom spomenutog trgovačkog lanca, ispričate se i pokušate dogovoriti da povuku prijedlog, jasno uz trenutno obeštećenje troška popravka/zamjene potrgane rampe sa strane vašeg supruga (to ćete ionako morati učiniti). Oni ne moraju pristati na to, no njima je ionako bitno da im popravite štetu, što će biti s vašim suprugom, njih previše ne dira. Ne bi bilo loše da vam odvjetnik to napravi u vaše ime, posebice ukoliko smatrate da se suprug neće moći kontrolirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Oštećenje tuđe stvari

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija