Jump to content

Ovršen radi 10 godina alimentacije koju sam redovno plaćao


OtacZg

Preporučene objave

 

Prije nekoliko dana sam ovršen i potpuno blokiran.

Kad sam otišao u FINU nisam mogao vjerovati da sam ovršen po sudskoj presudi od prije 10 godina u kojoj mi je naloženo da plaćam alimentaciju na mjesečnoj razini, na račun majke mog djeteta,

koju sam u potpunosti plaćao svaki mjesec s mog računa na račun majke upravo kako je specificirano u presudi.

FINU nije uopće zanimalo što sam plaćao alimentaciju (donio sam i sve potvrde koje nisu htjeli zaprimiti).

Rečeno je samo da ovršuju u ime djeteta koje je zastupano po majci za iznos veći od 160 000 kn koliko iznosi glavnica za svu alimentaciju od 2011 + kamate iako sam sve plaćao uredno na mjesečnoj razini.

Ovršena su mi sredstva s računa od preko 50 000 kn te sam blokiran dok ne isplatim ostatak do 160 000 kn.

Sve je učinjeno samo preko FINE i bez ikakvog sudskog postupka na kojem bi se mogao žaliti i dokazati da sam sve plaćao u cijelosti s računa na račun za što imam i potvrde.

Majka djeteta se uopće više ne javlja na telefon.

 

Neznam što da radim dalje i ima li šanse da povratim zaplijenjena sredstva i prekinem ovrhu zbog alimentacije koju sam u potpunosti plaćao.

 

Molim vas pomoć!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi bi trebali Zahtjev za proglašenje ovrhe nedopuštenom dostaviti nadležnom Općinskom sudu. U zahtjevu se pozivate na čl. 210. Ovršnog zakona, a Zahtjevom tražite da sud ovrhu proglasi nedopušteno s obzirom da je dug u cijelosti podmiren. To Vam je žalbeni razlog propisan čl. 50. st. 1. toč. 7. Ovršnog zakona. Uz taj zahtjev dostavljate dokaz ste stvarno izravnom naplatom ovršeni preko Fine (Očevidnik iz kojega se vidi da je u pitanju ta konkretna ovrha) i dostavljate dokaze da je dugovanje podmireno. Zahtjev treba biti datiran, vlastoručno potpisan i mora se nedvojbeno vidjeti da se odnosi na poslovni broj ovršne isprave koja je dostavljena Fini na provedbu. Svakako pazite da svoj Zahtjev sudu podnesete prije isteka roka od 60 dana računajući od dana kada je FINA-i dostavljena ovršna isprava na provedbu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sada će sud Vaš prijedlog hitno dostaviti drugoj strani i dati joj rok od 8. dana za očitovanje, a nakon toga donosi odluku koja svakako treba biti unutar ovog naprijed navedenog roka od 60. dana. Ukoliko ste zahtjev dobro argumentirali, nema razloga da sud ne donese odluku s kojom pljenidbu i prijenos proglašava nedopuštenom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija