Jump to content

Tražena stručna sprema


jelsun

Preporučene objave

Imam VSS, a na trenutnom radnom mjestu piše mi se tražena stručna sprema SSS. U istoj firmi prije sam radila sezonski posao i tada mi je tražena stručna sprema pisana VSS. Na oba mjesta koeficijent mi je isti, pa pretpostavljam i obračun plaće? Da li ta tražena stručna sprema nešto mijenja za mirovinsko ili koja je uopće razlika? Oni tvrde da to nije bitno, ali mi je malo glupo da mi se sa završenom VSS piše SSS. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na natječaju za sezonski posao koji sam ranije radila bilo je nabrojano i VSS i SSS. Za posao koji sad radim nisam vidjela natječaj, bio je ponuđen kolegici koja je prihvatila drugi posao i preporučila mene za ovaj. Bila sam na razgovoru i primljena sezonski, a kasnije je ugovor produžen. Kako mogu znati koja je sprema potrebna za posao koji radim? To odlučuje poslodavac zar ne? Na prethodnom poslu gdje je u natječaju stajalo i VSS i SSS svakom je pisana tražena sprema ona koja im je najviša, znači pisalo nam je različito. Budući da se radi o istoj firmi pretpostavila sam da će i na ovom mjestu tako biti. Nakon sezone dobiti ugovor na određeno zvuči kao "upgrade" pa mi nije logično. Radim odgovoran uredski posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Natječajem se mora jasno utvrditi koje radno mjesto se upražnjava, za koje točno poslove i koja ga stručna sprema može obavljati, a onda se prema natječaju sklapa ugovor. Nije nužno da ako čovjek ima VSS to bude i u ugovoru u radu, ako se taj isti posao može obavljati i sa SSS. Da ne govorim da postoje različite VSS i SSS. Potrebne stručne spreme ne određuje sam poslodavac već je to strogo propisano s obzirom da je u pitanju uvjet za zasnivanje radnog odnosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Natječaja nije bilo. Zanima me da li bi mi bila neka razlika u plaći/kasnijoj mirovini ako bi mi se pisalo VSS umjesto SSS? Kolegi koji sa mnom radi ostao je naziv radnog mjesta s kojeg je prešao na ovo (unutar iste firme) pa mu je s tim ostala VSS. I ja sam prije radila na tom istom radnom mjestu i pisalo mi se VSS, ali sam imala pauzu za razliku od kolege.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija