Jump to content

Neprijavljivanje kazenog djela


savjest2

Preporučene objave

Poštovanje, mislio sam da sam shvatio odgovore na post koji sam bio objavio a vezan za kz neprijavljivanja k djela ali i dalje imam nejasnoče. Dakle, ako osoba A kaže osobi B da je ubila neku osobu, nedefiniranu,  za vrijeme rata npr a pri tome osoba B niti pita podatke niti se zainteresira za detalje ali utisak tog ubojstva vjerojatniji nego da nije i nakon više od 15 g stupa zastara za k djelo neprijavljivanja kd, ako sam dobro shvatio, i ako nakon nastupa te zastare osoba A ponovi kaže osobi B isto ono prije(ubila sam jednu osobu..., tu se misli na civilnu osobu naravno): Prvo, da li ponovo teče rok u kojem je osoba B ponovo obvezna prijaviti navedeno kd? 
Drugo, u čl 302 stavak 4.piše da one navedene profesije (osim brač.i krvnorodbinskih veza) ne podliježu tom zakonu odnosno obvezi prijavljivanja ali odnosi se to samo na npr svečenika župnika kod kojega je osoba A inače u župi ili na bilo kojeg svečenika  isto pitam i za ostale profesije(doktor dentalne ili obiteljske medicine, psihologa...itd)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija