Jump to content

Mogući potpuni posjed naslijeđene nekretnine


Padova

Preporučene objave

Dobar dan. 

Radi se o sljedećem : nasljednici smo trećine kuće.

Većinski vlasnik je prije 12 godina počinio suicid. Prije toga je neko vrijeme bio u domu za starije osobe. U nekoliko navrata je znao izvršiti paljevinu u kući, ali su vatrogasci na vrijeme reagirali. 

Bili smo u relativno dobrim odnosima i on nam je rekao kako je jednom prigodom u prisustvu dvije osobe doma, popivši tablete kako je rekao koje su mu te osobe dale, potpisao nekakav dokument ali da ne zna što je potpisao. Nakon pokretanja ostavinske rasprave, ostala njegova rodbina, većinom iz CG, koji su u vrlo malom suposjedništvu, ulaže prigovor želeći preuzeti njegov dio, pozivajući se na neuračunljivost. Pokojnik nam je prije smrti rekao da je napisao testament u kojemu svoj dio ostavlja nama, no mi nismo stranke u postupku i nismo niti imali bilo kakvog učešća u postupku ostavine. 

Ostavina je prekinuta i stranke su upućene na privatnu tužbu. Navodno, predstavnik doma koji je zamijenio jednu od osoba koja je sugerirala prije navedeno potpisivanje nama nepoznatog dokumenta, ne želi se u ime doma prihvatiti suvlasništva, a ostali suvlasnici, njegova rodbina, čini se da je odustala od daljnjih radnji. Možemo li mi uputiti prijedlog da se, budući se ne znaju nasljednici preostalog dijela, upišemo kao vlasnici istog. Kuća je do danas zapečaćena,nalazi se na moru. Mi smo u Slavoniji. Kuću je zapečatila policija nakon pronalaska pokojnika. 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Stvarno zamršeno. Znam za slučaj gdje je čovjek "kosio" susjedovo imanje (vlasnik je otišao u Australiju) i ovaj se nakon, nisam siguran, možda i 20 godina pozvao na dosjelost i dobio vikendicu i zemljište. A u našem slučaju mi smo već suposjednici jednog dijela i ne možemo iskoristiti taj pravni institut. Meni je to apsurdno. Želio bih pitati još nešto:je li moguće, ukoliko se utvrdi temeljem Rješenja o nasljeđivanju koje je navodno zagubljeno prije više od 30 godina a datira iz 1942.,da smo oštećeni u sadašnjim suvlasničkim udjelima, tražiti korekciju tih udjela? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija