Jump to content

trijem


retlav

Preporučene objave

Poštovani, ako netko zna odgovor za pomoć

Ja sam izradila elaborat prije pet godina, kad je trebalo ići etažiranje pa nije. Na kojem nema promjene. No, sad bih htjela da od trijema napravim spojenu dodatnu prostoriju, da li će zato biti problem nakon etažiranja, to mi je najvažnije pitanje?. Htjela bih da je etažiran na način da mi može biti nastavak stana ( zatvoren ). No sad kreće etažiranje a ja to ne mogu zatvarati sada prije etažiranja ako sam možda trebala, nego recimo za pet mjeseci, da li ću imati problem me zanima, jer svi nešto pričaju da ću morati prenamjenjivati prostor a to se čini skupo i dugo. Trijem izgleda ovako: Jedan zid se naslanja na moje buduće vlasništvo šta nije problem. Drugi zid se također naslanja na moje vlasništvo odnosno na kuhinju, gdje bi ja htjela u zidu staviti voltu da imam produžetak prostora u tom trijemu. One dvije otvorene strane, jedna se nalazi također prema vrtu sa strane mojeg vlasništva a druga prema balkonu drugog vlasnika ali mu je jako blizu. No trijem će biti moje vlasništvo. I sad mene zanima, da li ću imati problem, kad se etažira, to zatvoriti sa te dvije otvorene strane, na stranu susjeda zid, a na vrtnu stranu vrata sa zidom. S time da to ima 25 kvadrata, znači ne treba mi građevinska i u gabaritima kuće je. Znači, pitanja su, da li je problem šta je za tu poluprostoriju napisano da je trijem, da li ću zato morati tražiti prenamjenu jednom i da li bi je dobila i koliko to traje. A drugo, da li ću morati pitati susjeda da li mu to smeta radi vidika ( ima bršljan pa nema i tako vidik, ali eto da znam ). I treće, koliko obično traje etažiranje, znči nas četvero, svi papiri sredjeni, svi žele etažirati, ono cca trajanje da znam da li pričamo o mjesec dva ili više mjeseci. Hvala najljepša.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 08. 04. 2022. u 20:02, retlav je napisao:

Znači, pitanja su, da li je problem šta je za tu poluprostoriju napisano da je trijem, da li ću zato morati tražiti prenamjenu jednom i da li bi je dobila i koliko to traje. A drugo, da li ću morati pitati susjeda da li mu to smeta radi vidika ( ima bršljan pa nema i tako vidik, ali eto da znam ). I treće, koliko obično traje etažiranje, znči nas četvero, svi papiri sredjeni, svi žele etažirati, ono cca trajanje da znam da li pričamo o mjesec dva ili više mjeseci. Hvala najljepša.

Da, morat ćete.

Pitajte susjeda svakako.

Trajanje ovisi o više faktora: koliko će trajati izrada elaborata o etažiranju, potvrda da su posebni dijelovi nekretnine samostalne uporabne cjeline i sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija