Jump to content

Raskid ugovora kod kupnje na daljinu


kikica52

Preporučene objave

Pozdrav :) molila bih pomoc/savjet što napraviti. Kupila sam fotelju preko naše poznate trgovine L. , putem njihovog web shopa, dakle radi se o kupovini na daljinu. Čim sam kutiju otvorila uviđam da je oštećeno željezno postolje (hrđa), a cijela unutarnja ambalaža u kojoj je proizvod bio zamotan je također neadekvatna, poderani, stari prljavi najloni na rupe. Proizvod ne montiram, slikam sve, odmah ih obavještavam što su mi poslali, ispričavaju se, priznaju oštećenje i nude mi kompletno nov paket, u roku cca 1 tjedan na što pristajem. Za 2 dana mi javljaju da ipak ne mogu dobiti kompletno nov paket nego samo zamjenu željeznog postolja i da će taj željezni dio naručiti novi direktno od proizvođača kako ne bi opet se dogodio isti problem s hrđom i da dostava nece biti u roku tjedan dana,nego duže(ne znaju koliko). Trazim ih da mi daju komplet novi paket koji sigurno imaju na skladištu u RH, ali ne žele, govore da jevjedina opcija taj novi  zamjenski dio od proizvođača.

Na njihov prijedlog za zamjenu dijela proizvoda ne pristajem,a  kako mi ne žele dati komplet novi paket, tada odlučujem jednostrano raskinuti ugovor (budući imam pravo na raskid ugovora u roku 14 dana jer se ovdje radilo o kupnji na daljinu) 

U roku 14 dana od preuzimanja im šaljem obrazac za jednostrani raskid ugovora, trazim povrat novca i pitam ih gdje da im vratim paket kako bi izvrsila svoju obvezu po raskidu ugovora, ali oni negiraju moje pravo na raskid ugovora u roku 14 dana jer je kao  proizvod "oštećen" (iako su mi ga takvog dostavili i odmah su o tome obaviješteni). Po njima,  zamjena željeznog postolja je jedina opcija, a povrat novca ne mogu nikako dobiti. Pozivaju se na to da od 1.1.2022.se mijenjao zakon, pa prodavač može birati na koji način će riješiti reklamaciju. To mi je jasno. Ali ja stolicu nisam kupila fizički u trgovini, nego preko web trgovine i imam pravo jednostrano raskinuti ugovor u roku 14 dana od preuzimanja robe bez navođenja ikakvog razloga.

Nakon poslanog obrasca za jednostrani raskid ugovora, paket sam pokušala osobno vratiti u dostavni centar gdje sam ga i preuzela (u mom gradu) , ali su ga odbili uzeti.  Napisala sam im da mi napišu adresu za povrat kako bih ispoštovala svoju obvezu povrata robe, ali odgovaraju da moju ja poslati paket, ali oni ga  neće zaprimiti na svoje skladište.

Prijavila sam ih inspekcijii cekam njihov odgovor. Da li je imao netko slično iskustvo i sto mi savjetujete? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 23. 04. 2022. u 12:14, kikica52 je napisao:

Prijavila sam ih inspekcijii cekam njihov odgovor. Da li je imao netko slično iskustvo i sto mi savjetujete? 

Svu međusobnu  prepisku - ugovor - fotografije i sve što imate vezano za taj slučaj, pošaljite sa povratnicom
na glavno sjedište firme u RH (nađite na netu,podatke glavnog direktora prodaje)naglasite na njega osobno.
U dopisu zatražite povrat novca u roku 15 dana , a ako to ne urade, napišite da će te se obratiti svim
medijima sa svojim slučajem - kad im spomenete Medije (a, svi mediji traže novu priču ) vratiti će vam novac
prije danog roka.  Jer, svaki razuman Direktor zna kakvu će Negativnu reakciju takav članak  izazvati, a i 
reakciju svog Nadređenog Direktora .( Ne zovu se mediji đabe 7. sila, jer potaknu reakciju da se određeni slučaj riješi puno brže, od reakcije samog Suda )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija