Jump to content

ovrha PBZ Card na nekretninu


danko.seletkovic

Preporučene objave

Što znači "upisao ovrhu" - zatražio zabilježbu u zk? U kojoj je fazi taj ovršni postupak, provodi li se, je li odgođen itd?

Ako ste vlasnik 1/5 nekretnine po z.k., onda se ovrha provodi samo na vašem suvlasničkom udjelu, i na dražbi će se prodavati dakle 1/5 te nekretnine, i jednostavno će ostali suvlasnici umjesto vas dobiti novog suvlasnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, "zabilježuje se ovrha". Ja sam jedan od 4/5 a mom bratu je to zabilježeno. Imamo informacije da je sporna 1/5 prodana na dražbi B2 kapitalu koji sada potražuje nevjerojatnu sumu cca 50 puta veću. Kako je moj brat bolestan i dementan, ja kao suvlasnik 1/5 pokušavam riješiti taj problem jednostavnije od potraživane sume. Imam li šanse ili....?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko vas shvaćam, B2 kapital je kupio 1/5 nekrenine na dražbi, i sad vam nudi da ponovno kupite taj dio za 50 puta veću sumu od te po kojoj ju je on kupio? Ako je tako, ne vidim na koji način išta možete postići osim dogovorom s B2 kapitalom, koji je sada vlasnik. Je li se isti već uknjižio? Je li pravomoćno rješenje o dosudi postalo? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija