Jump to content

Odlazak u mirovinu-pol.službenika


SM14

Preporučene objave

Poštovani ,

zanimame izračun mirovine za policijske službenike prema slijedećim parametrima.:

-rođ.15.07.1972.godine

-24.10.1991.-07.12.1991.godine sudjelovanje u Domovinskom ratu -pričuvni sastav policije-nezaposlen

-18.01.1992.-05.04.1992.godine  MORH-sudjelovanje u domovinskom ratu-VP 3035 Crikvenica-nezaposlen

-od 06.04.1992.godine i sada zaposlenik MUP-a

Znači : Borbeni sektor u MORH-U 79 dana,borbeni sektor u MUP-u 361 dana,neborbeni sektor u MUP-u 1231 dan.Što znači ukupno 440 dana borbenog sektora i 1231 dan neborbeni sektor

Molim Vas na koji način mogu izračunati mirovinu ,ako Vam kakav podatak fali mogu Vam ga dostaviti.

Lp 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani SM,

nedostaje mi sve što je potrebno za izračun mirovina po Zakonu o mirovinskom osiguranju DVO i PS.

- Niste dostavili ili izračunali beneficirani staž iz rada (12/15 ili 12/16) nakon 1.7.1996.g.

- Koji će Vam biti nadnevak umirovljenja ?

- Niste dostavili najpovoljniji vrijednosni bod od 1998 do umirovljenja.

 

Izracun mirovine.jpg

SM14 Usporedni izračun mirovina.makroenabled.xlsm Najpovoljniji vrijednosni bod od 1998g. do umirovljenja.makroenabled.xlsm

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači po osobnom kartonu u MUP-u sa 28.08.2022. godine imao sam  40 godina mirovinskog staža u MUP-u-efektivnog preko 30 godine(od 06.04.1992.godine); uvećanje staža mi se smanjilo od 2005 na 12/14-rukovodoće mjesta-VŠS-pol.inspektor od 7.mjeseca 2020. 

 

PO tome treba pridodati staž u pričuvnoj policija 1991 i MORH razdoblje 1992.godine.I to je ukupan moj staž.

Koji je najbolji datum za umirovljenje dali 31.12.2022; ili 01.01.2023.godine.Također me zanima dali je velika razlika da navršim 41 godinu mirovinskog staža ili ne, te dali se očekuju neke promjene vezane za umirovljenje pol.službenika.

Hvala

 

Lp

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani SM14 kako sam i sam prije 3 godine otišao u policijsku mirovinu s oko 41 godine staža, mogu vam reći da sam napravio desetaka izračuna mirovina za kolege, preko ove fenomenalne tablice koju je poštovani Prof napravio. Pošto kolega nemate uvijete za nijednu drugu mirovinu nego samo prema zakonu o mirovinskom osiguranju DVO i PS članak 6. mogu vam reći da slobodno možete računati između 115 kn i 120 kn po godini staža ako ste recimo bili šef smjene u postaji pa ste imali dobru plaću. Za neki precizniji izračun treba vam najpovoljniji PVB za 10 godina za redom a što možete dobiti na e-građani tj. dobijete za cijeli staž ali vi si pronađete sami 10 najpovoljnijih PVB zaredom pa vam poštovani Prof može preciznije izračunati.  Ako niste koristili stranice HZMO prije preko e-građani možda će vam verifikacja trajati 1 dan, zatim stavite na MUŠKO i MIROVINA BEZ UVIJETA dolje 40 godina staža. i neki datum umirovljena i za par dana će vam poslati listu s PVB. Šaljem vam fotke postupka.

001 e gra.png

002 e grad.png

003 e grad.png

004 e grad.png

005 e grad.png

006 e grad.png

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 minuta, SM14 je napisao:

Da , upravo ste cijelo vrijeme sam šef smjene.

Hvala,

Lp

I ja sam bio pa znam da imamo čak i bolje PVB od nekih načelnika :-) uglavnom kad riješite tablicu koju će vam poslati HZMO s PVB za cijeli staž javite se pa će vam poštovani Prof. moći dosta približno izračunati, znači godinu rođenja ima 1972, još precizniji radni staž i PVB koliko mislim da mu treba. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani SM,

nemam ništa više dodati na kvalitetne objave uvaženih sivka i Skywalkera (vaših kolega) ali imam jedno pitanje, imate li pristup na e građanin ?

Ako je Vaš odovor negativan, otiđite do FINE (uz osobnu iskaznicu) i zatražite pristup na e građanin i onda igra može početi, jednostavno dolazite do prosječnog vrijednosnog bada (pvb) za Vaš ukupni radni staž.

Nakon toga i do najpovoljnijeg vb od 1998 do sada, uz tablicu u privitku, a zatim i informativnog izračuna Vaše potencijalne mirovine po Zakonu o mirovinskom osiguranju DVO i PS.

Hvala sivko i Sky.

Najpovoljniji vrijednosni bod od 1998g. do umirovljenja.makroenabled.xlsm

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo, ne izgleda baš dobro za Vas Gospodine. Mirovina će biti "mizerna", mala uzevši u razmatranje Vaš rad, kao voditelj smjene (Vi kažete Šef smjene). Mirovinsko će razmotriti kolika je bila Vaša plaća unazad 10 godina, vidjet ćete, ali ne želim biti loš predu.... mirovina će Vam biti "mala". BTW Hebeš tablice, a kad ti stigne rješenje, e onda idemo, žalbe....prigovori i sl.   ;-) Dokumentaciju složite i sami si izračunajte dali bi po Vas bilo povoljnije da odete u mirovinu kao policajac ili Hrvatski branitelj. Svako Vam dobro  :-) 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija