Jump to content

Odjava pretplate


bloodybrilliant

Preporučene objave

 svaki puta kada placam  RTV pretplatu. Ni djeca, ni ja nismo ljubitelji televizije, TV prijemnik smo lani darovali bivsem suprugu, a da sam mogla birati, kupila bih auto bez radia. :)

Cinjenica da moram placati za nesto sto uopce ne upotrebljavam, protivi se mome razumu i savjesti. Iako me 80 kuna mjesecno nece dodatno osiromasiti, tesko se mirim s cinjenicom ,da moram participirati za uzdrzavanje  HRT djelatnika . Padaju mi tako na pamet razne ideje, .................na primjer: iscupam radio iz auta, posaljem zahtjev za odjavu prijemnika, kada dodje kontrola kazem da, racunalo imaju samo djeca, a mobiteli su im na pretplatu i to na moje ime, jer su maloljetni....dakle nemam takodjer ni racunalo ni mobitel.....  :)

 Da li bi se tada mogla osloboditi od ovog nepravednog nameta? hvala

......naslov je - osjecam se kao budala.....svaki puta kada.......

uređeno: od bloodybrilliant
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

preporučeno sa povratnicom obavijesti HRT da je uređaj na koji plaćaš pristojbu pokvaren. da ga se ne isplati popravljati  i da dođu po njega, u roku od 30 dana,  ili ćeš predati u e -otpad.

pismeno i povratnicu čuvaj. kad pošalju ovrhu javi se odvjetniku i predaj mu kopiju povratnice i pismena. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Odjava pretplate
Dana 23. 10. 2022. u 21:05, bovu je napisao:

kad pošalju ovrhu javi se odvjetniku i predaj mu kopiju povratnice i pismena. 

Kada se zaprimi rješenje o ovrsi, tada se više ne komunicira direktno sa odvjetnikom druge strane već se podnesci šalju javnom bilježniku koji je i dostavio ovrhu. Također, ulaže se prigovor uz koji se kao dokaz prilažu navedena pismena, ali ista neće biti dostatna za uspjeh u parnici povodom tog prigovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 11. 10. 2022. u 15:57, bloodybrilliant je napisao:

kada dodje kontrola kazem da, racunalo imaju samo djeca, a mobiteli su im na pretplatu i to na moje ime, jer su maloljetni

Ovo ne pomaže nimalo u spašavanju od pretplate svaki mjesec. Da bi to prošlo, ne smijete u kući imati nikakav elektronički uređaj (mobitel, laptop, tablet, iPad, radio, itd) tako da ćete morat bit kreativniji od toga. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Ovo što kaže Miran je točno. Njihov zakon propisuje da su "obveznici" svi posjednici "prijemnika prijenosnog signala". Čl. 34 st. 1 zakona o HRT kaže:

Citiraj

Svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa (u daljnjem tekstu: prijamnik) na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom dužan je HRT-u plaćati mjesečnu pristojbu utvrđenu člankom 35. stavkom 2. ovoga Zakona, osim ako ovim Zakonom nije drugačije određeno.

Ovo defacto znači gotovo svaki stolni sat, mobitel, tablet, laptop, računalo, pametni sat i sl. Čak i ukoliko uređaj nema RF prijamnik ugrađen, ali ima MOGUĆNOST spajanja na internet može se pratiti stream HRTovog programa. Ne bi me čudilo da čak i da ste bez ikakvog signala doma, tim "ljudima" to ništa ne bi značilo.

Sa cijenjenom gospodom inkasatorima HRTa trebate postupati kao što biste postupali s bijesnim psom. Biste li bijesnog psa pustili u dvorište kuće ili na stepenište zgrade? Biste li raspravljali s bijesnim psom o nečemu dok pokušava kročiti na vaš posjed? Vjerujem da je odgovor NE.

Znam da konfrontacija nije lagana, ali ukoliko tom "čovjeku" ne želite zatvoriti vrata u lice (što je preporučljivo) jednostavno na svako pitanje odgovorite sa "ne" ili "nemam". Možete isto tako kazati kako vi zapravo ne živite na toj adresi već ste samo došli zaliti biljke. Isto tako možete prije otvaranja vrata pogledati kroz špijunku na vratima, to je stara, nekako zaboravljena metoda. Ukoliko ne zvoni poštar ili netko vama poznat, jednostavno nemojte otvoriti vrata.

Inače se gospodu inkasatore može prepoznati (pa i nanjušiti) s 50 metara udaljenosti. Ja vam samo želim dočarati da to nisu pošteni ljudi, oni nemaju pozitivne namjere i vaš interes je suprotan njihovom.

uređeno: od Borbena7
Neprimjereno izražavanje - govor mržnje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija