Jump to content

Nezaboravan izlazak, u zatvor...


Storm

Preporučene objave

Jedna zgodna anegdota iz mojeg života...Zovem se Ivan, imam 21 godinu. U noći sa subotu na nedjelju sam izašao u jedan club sa prijateljima i malo sam previše popio. Odlućio sam izači malo na zrak, a pred izlazom od cluba su stajala dva policajca kojima sam u prolazu diskretno pokazao srednji prst (pijana glava) nakon čega su me zaustavili, držali i počeli grubo ispitivati, na što sam ja rekao da se neću opirati i rekao im da me vode u „bazu“ pa su mi stavili lisice i priveli bez pročitanih bilo kakvih prava. Odveli su me bez jakne koja je ostala na vješalici u clubu. Nisu me pitali ni pitali da li imam kakvih stvari. Naravno više ju nikad nisam vidio. Do stanice smo se porijčkali u autu gdje su mi spominjali i vrijeđali majku, ne moram reči valjda da sam samo mirno šutio.

 

Dok sam u stanici čekao da srede papirologiju doletio je skroz s druge strane prostorije jedan civlno obućen policajac (bar pretpostavljam) i stisnuo mi jednu poštenu šamarčinu. Nakon toga sam puhao alkotest. Napuhao 2.08 promila od čega su odbili zbog greške instrumenta pa je to ispalo 1.98 promila. Rekao sam da zovu doma i zvali su. Tati su lagali da sam napuhao 2,8 promila, na što je on pitao koliko jer je mislio da je krivo čuo, al opet su ponovili 2,8 promila. Tata je bio budan već prije tako da je sigurno dobro čuo, dvaput. Rekli su mu i da nisam htio dati osobnu, a cijelo vrijeme sam surađivao s policijom i nisam se opirao. Nakon toga su me smjestili u čeliju na „otrežnjivanje“. Par sati poslije sam išao na WC i nakon toga su mi dali da pijan potpišem neki papir (što je meni jako smrdilo jer nisam glup i baš im ne vjerujem) pa sam pitao da li ga smijem pročitati na što su rekli da smijem. I kad sam počeo čitati počeli su me verbalno požurivati, na što sam ja njima rekao da ću potpisati ali dok pročitam i ponovo sam pitao da li smijem, rekli su da smijem i par sekundi kasnije su mi uzeli taj papir i vratili me u čeliju. Pretpostavljam da je to bio zapisnik od te dvojice koja su me privela. Zadržan sam 12 sati i pušten doma... Potpisao sam nalog o zadržavanju i alkotest. To je sve što sam dobio. U tom nalogu piše da sam zatečen u prekršajima čl. 13. i 17. zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Znam koji su to zakoni. Za 13. sam još možda i kriv, al za 17. sigurno nisam jer kao što sam rekao nisam se opirao, a prst je bio u prolazu u tišini.

 

Ne znam šta mi je sad tu raditi dal pisati prigovor (to mi je prvo palo na pamet pošto je to prekršaj pa sam mislio da vrijede ista pravila ko kod prekršaja s autom), al na temelju čega? I na osnovu kojeg prekršajnog naloga? I da li su oni napravili kakvu pogrešku koja me oslobađa il bar umanjuje krivnju? Ja sam redovni student bez primanja pa vam ne moram reći koliko bi mi značilo da bar ako ništa drugo umanjim kaznu ili uspijem izgurat zastaru...

 

Unaprijed zahvaljujem na svim korisnim komentarima i svijetima.

 

P.S. Mislim da je ovaj forum odlična stvar za ovu našu bezzakonsku državu i mislim da ste pomogli mnogima, samo nastavite s dobrim radom...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijes vega ti tu sebe vidis kao zrtvu???

 

Koliko vidim iz tvog "cinjenicnog opisa" sam si izazvao probleme (srednji prst upucen bezrazlozno policijskim djelatnicima). U nasem narodu je uobicajeno da se policiju omalovazava i virijedja i da se s time jos hvali. U Americi se za takvu glupsot najprije prodje kroz spalir, a onda zavrsi 2 dana u buski, a na sudu dobijes 2 mjeseca dobrotovrnog rada, pa nek ti opet padne na pamet srednji prst. Ne bi vise s njime ni guzicu birsao.

 

Nego da se vratimo na pravne aspekte. Prigovor mozes napisati, ali budi siguran da ces opet proci isto na Prekrsajnom sudu (mozes dobiti jos plus troskove da platis!). To stio jsi ili nisi potpisao nerma veze na sudu jer se tamo dokazi izvode saslusanjem svjedoka, a i sam znas da policiajci nece reci kako si te veceri bio fino odgojen decko.

 

Prema tome, duboko zavuci ruku u dzep, pronadji one zadnje kune koje nisi propio i plati kaznu.

 

Sljedeci put kad te srednji prt zasvrbi, pocesi ga u hlacama :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mislim da je normalno. Ono neuračunjiv je pre blaga riječ, znači ne govorim o dvije tri pive s dečkima.

 

Znam da baš ne izgleda dobro i da sam kriv, al ovo mi je prvi takav prekršaj osim prekršaja kao prekoračenje brzine i slično. Znam da sam kriv al kad se već dogodilo to kaj se dogodilo da bar izvučem najbolji kraj... I da vam odma velim da to više ne mislim raditi, 12 sati gledanja u plafon čelije nije zanimljivo kao što zvuči... :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Storm je napisao:

Ono neuračunjiv je pre blaga riječ, znači ne govorim o dvije tri pive s dečkima.

 

Slobodno odustani od igranja na kartu naubrojivosti jer je to (ako je uopce i bila) skrivljena neubrojivost buduci da si se, laicki receno, svojevoljno nalio ko deva znajuci da ces nakon toga tesko setati po ravnoj crti (a pravno, ako zelis, receno - actiones libere in causa).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Sreća tvoja da si policajcima pokazao prst. Jer da si nekom drugom to napravio, mogao si proći puno gore. Možda čak i kobno.

 

Hipotetski, da te je neka ekipa napala pred izlazom iz tog kluba, umjesto što si im pokazao prst otrčao bi kod njih po zaštitu. I u bezbroj drugih slučajeva i situoacija ne bi se sramio tražiti pomoć od njih.

Ne, nisam policajac. Istina je da i oni griješe, ali istina je i da doživljavaju svakakve stresove i neugodnosti bez razloga, kao u tvom slučaju. A kad je sranje, svi ih zovu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ti se šališ momak, mora da se šališ???

Zar ne šališ se??

Ma mora da se šališ??

 

Ili se šališ ili nisi normalan!!

 

Što si ti drugo očekivao pile bakino!!

 

Sa moje točke gledišta policajci nisu odradili posao do kraja, nisu te razbili do kraja, žalosno je što ćeš se ti još i izvući od kazne, zahvaljujući blagim zakonima!!

 

Kod nas nije bezzakonje, kod nas je blagozakonje!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A što bi ti napravio da tebi netko pokaže prst, a ti vidi š da je pijan. Jel bi se taj mogao žaliti na količinu alkohola. A što se tiče love, to da je nemaš ne zvuči mi da je nemaš nego da je imaš previše, jer cca 3 pive od pola litre pokažu 0,5 promila a koliko si ih ti imao. Nisi kupio pivo u konzumovom marketu nego si pio u noćnom klubu gdje je cijena jedne pive minimum 20kn, pa kad to zbrojimo dobijemo lijepu cifricu. To ako si pio pivu, a ako je tu bilo i žestice cijena se penje.

 

Pijanstvo te ne opravdava, jer si znao prije nego što si počeo piti što bi se moglo desiti. Znam da nije bilo lijepo iskustvo, no nadam se da je bilo podučno za tvoju tvrdu glavu i predivan odgoj. Mogao bi možda ponoviti pred sucem scenu koju si priredio plavcima pa da odluči da li je to čl. 17 ZOPPJRM ili neki drugi.

 

Savjet dana:

 

Prijeđi na mineralnu. :buuu:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ljudi moji zar mu nitko ne može lijepu riječ uputiti?Dečko je skrušeno priznao da je pogriješio,ako se mene pita,nisu ni policajci baš tako "trebali"biti kruti(ako je tako točno bilo?).Što su se zalijepili za taj srednji prst.

Daleko od toga da dečka branim,svatko ima pravo na pogrešku barem jednom u životu(ako jest samo jednom...) :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija