Jump to content

krađa u dm-u, help!


glupačaneka

Preporučene objave

'dan!

znaci, ja sam danas uhvaćena u krađi u dm-u, iznos je bio 94,60kn. u pitanju su bile proteinske pločice (jer mi ih mama ne da da kupujem, a anoreksična sam i to mi je jedina "sigurna hrana" a.k.a. ne bojim ih se jesti). moj otac je bio prisutan pošto me čekao ispred dućana te su njegove podatke zapisali. kasnije mi je rekao i da me gospođa prodavačica slikala, tako da bi me odmah uhvatili ako probam opet.

 

osjećam se poraženo, preplašeno i glupo. no brine me nešto - hoće li ta krađa ostati zapisana zauvijek ili se briše nakon nekog vremena? mogu li opet maznuti nešto? bojim se, ne znam što raditi, proteinske pločice su skupe, moja mama ima primanje ~5000kn mjesečno, a nitko ne zna za moj poremećaj hranjenja. savjet, pliz!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , drot13 je napisao:

Je li bila policija ili samo ovi iz trgovine?

samo ovi iz trgovine

prije 1 sat , Borbena7 je napisao:

Koliko imate godina? Jeste razmišljali da se za svoj poremećaj povjerite obiteljskoj liječnici?

16, i iskreno ne želim nikome reći za to još jer se previše bojim što bi bilo ako kažem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, glupačaneka je napisao:

iskreno ne želim nikome reći za to još jer se previše bojim što bi bilo ako kažem

Što prije ovo podijelite s nekom osobom od povjerenja to su brži izgledi za oporavak. Ako nemate povjerenje u svoju doktoricu to može biti neka druga odrasla osoba. Ili se možete javiti posve anonimno na broj Hrabrog telefona. Nemojte se mučiti, pokušajte, jer nemate što izgubiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Borbena7 je napisao:

Što prije ovo podijelite s nekom osobom od povjerenja to su brži izgledi za oporavak. Ako nemate povjerenje u svoju doktoricu to može biti neka druga odrasla osoba. Ili se možete javiti posve anonimno na broj Hrabrog telefona. Nemojte se mučiti, pokušajte, jer nemate što izgubiti.

znam, podijelila sam s par svojih bliskih prijatelja i prijateljica, no znam da nisam spremna liječiti se i da bih se samo vratila u anoreksiju. ovo je bilo skoro najbliže što sam došla do forsiranog liječenja, prije mi je mama prijetila vinogradskom i rekla je mom psihijatru da ne jedem dovoljno. no sada se još više bojim, jer se doslovno ne mogu natjerati da jedem išta drugo osim ovog što sam prije krala, fizički i psihički ne mogu. izgubljena sam, ne znam kaj da radim, imam osjećaj da nema izlaza

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 sati , glupačaneka je napisao:

izgubljena sam, ne znam kaj da radim, imam osjećaj da nema izlaza

Uvijek ima izlaza bez obzira, da li je taj put od jednog ili od par koraka, ali uvijek ima rješenja. Sada je bitno da potražite pomoć. Niste ni prva, ni zadnja koja se našla u ovakvoj situaciji, stoga se pokrenite i za početak zovnite Hrabri telefon, jer će Vas tamo daleko stručnija osoba znati uputiti na pravu adresu.

Što se tiče krađe. U poslovnici su Vas registrirali kao osobu koja krade, taj podatak su dostavili po svojim poslovnicama, a nije isključena mogućnost i da su ga razmijenili sa drugim trgovcima, jer se ljudi naprosto štite od manjka kojega kasnije moraju nadoknađivati iz svog budžeta. Prema tome, ako nastavite krasti, oni Vas samo čekaju, pa ćete imati novi problem u vidu kaznene prijave, policije, suda itd...a to Vam u životu ne treba, pogotovo što je uzrok primarni problem kojega ne rješavate. Mladi ste i sve je ovo još uvijek na vrijeme. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Poštovani, desila se situacija da sam ukrala (sam Bog zna zašto) neku bočicu od 320kn u dm-u i to pored svog djeteta od 3,5 godine. Zaštitarka me vidjela i odmah uvela u prostoriju sa strane gdje sam ja to sve uredno vratila i ispričala se 5-6 puta i rekla da mi je stvarno žao i da se to neće ponoviti. Ona je bila ljuta te je pozvala policiju. Uzeli su mi podatke i ništa nisu rekli. Ja sam i njima rekla da mi je žao pogotovo jer je dijete bilo samnom i njima ponovila da se neće više događati. Šefica dm-a je rekla "gospodjo pa za ovakve stvari se zove socijalna služba,što vam to treba". Medjutim nije rekla da će zvati za mene osobno socijalnu nego sam imala osjećaj da mi je prijetila. Policija ništa na to nije rekla, izgledali su kao da su umorni od svega je su taj dan već par puta bili u dm-u zbog kradje. Uglavnom mene zanima šta će se dalje događati? Da li će dm poslati tužbu ili će mi policija poslati kaznu? Već sam jednom bila ukrala iz dm-a ali davno,prije pola godine otprilike ali to sve zajedno ne prelazi 1000kn .  Hvala na odgovoru. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, hvala na odgovoru. Smirili ste me.

Savjet za sve. Nemojte krasti. Ukrasti je lako i ukrasti može svako. Ali bili kažnjavani ili ne, osjećaj je najgori. Muka u želucu i nemir u duši. To je ono najgore. Bolje da sam platila kaznu na licu mjesta i nikome ništa. Ovako me prati loš osjećaj i sve mislim doći će mi na adresu kazna ili socijalna. Užas. 

A opet kad bi oni slali socijalnu za sve to bi bilo extra za ovu državu.Znam nažalost jednu obitelj koja je dno dna a imaju troje djece i nikad ali NIKAD im socijalna nije došla na adresu a bolje da ne pišem kako žive i šta rade.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 06. 02. 2023. u 11:13, Ana Marija.7 je napisao:

Već sam jednom bila ukrala iz dm-a ali davno,prije pola godine otprilike ali to sve zajedno ne prelazi 1000kn

 

prije 4 minuta, Ana Marija.7 je napisao:

Ukrasti je lako i ukrasti može svako.

Ali ne krade svatko...

Ne bi bilo loše da se na ovu temu povjerite svojoj liječnici dok ovakvo ponašanje nije eskaliralo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija