Jump to content

Pretres automobila i pronalazak marihuane


Toast

Preporučene objave

Pozdrav,

krajem 8. mjeseca 2021. godine u 1h u noći sam se sa 4 prijatelja nalazio pored ugašenog vlastitog auta pored kojeg je neoznaceno vozilo mobilne jedinice granicne policije proslo, nakon što je prošao 50m polukruzno se okrenilo i stalo ispred nas i upalilo rotaciju.

Službenik je izašao iz vozila, te nas upitao što radimo na što sam rekao da smo taman došli do automobila. Na to je službenik upitao za osobne, što smo mu pružili, te je s njima otišao do vozila. Nakon što se vratio, svjetiljkom je obišao auto, te nakon toga me upito da li može provjeriti prednji pretinac vozila i vozačevo sjedalo, što sam mu dopustio. Nakon što je provjerio, zatvorio je vrata i vratio se do svog automobila, te nakon 2 minute se vratio i upitao nas da nas pretrese, što smo mu dopustili svi. Nakon toga je bez pitanja otišao do vozila te samostalno otvorio vrata stražnjeg sjedala, uvukao se cijeli u auto i nakon par sekundi izvadio "paketić" marihuane (naknadno izvagan 5g). Na to me je pitao što je to na što sam mu ja rekao da nemam komentara i da ne znam odakle je to tu. Nakon toga je izvadio psa iz vozila te s njim još jednom obišo vozilo. Nakon toga nas je priveo u policijsku postaju gdje nas je zadržao do 3 u noći da napiše iskaz koji se nije podudaro s time što se dogodilo, te smo ga svi odbili potpisati, nakon ćega nas je pustio kući.

Na optužnom prijedlogu, pod 'Činjenični opis i radnje' piše da je odmah izašao sa psom te da je pas nanjušio u vozilu marihuanu na što me je on pitao da li imam što nezakonito, na što sam ja rekao da imam i ušao u auto i predao mu "paketić". Dok na službenoj zabilješci piše da je službenik uoćio paketić i samostalno ga uzeo.

Prošli tjedan mi je na e-građani došla obavijest o dodjeli datuma glavne rasprave za cca. 20 dana (na kućnoj adresi nema još obavijesti).

Te me sada zanima kakve su moje opcije?

Da li se uopće isplati boriti protiv toga ili da odmah priznam i pokajem se?

Isto tako me zanima da li je moguće kaznu umanjiti za putne troškove (boravište tada i sada mi je oko 300km udaljeno od toga mjesta) ili slično tome?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija