Jump to content

Nejasna fotografija nadzorne kamere


trakius

Preporučene objave

  Jučer sam dobio obavijest o počinjenom prekršaju sa zahtjevom o dostavi podataka o vozaču. Prekršaj (prekoračenje brzine za 41 km./h u naseljenom mjestu)je počinjen 8.3.2022.,dakle prije osam mjeseci. Ja vozilo sa tim reg.oznakama ne vozim od prvog mjeseca jer sam kupio drugo vozilo. Od prvog mjeseca to vozilo voze moja supruga i sin. Išao sam pogledati snimku nadzorne kamere u p.p. i na snimci je nemoguće utvrditi tko je vozio,vidljivi su samo registracija i svjetla vozila.(fotografirano u noćnim uvjetima). Znam da ja nisam vozio,99% je da je prekršaj počinio sin,ali ne mogu biti 100% siguran. Dakle,ne mogu sa sigurnošću dati podatke o vozaču. Što da radim? Da li da dam svoje podatke pa da objašnjavam kod sudca za prekršaje ili...? Kako policija ili sudac za prekršaje uopće mogu utvrditi pošinitelja ako je snimak nadzorne kamere potpuno nevidljiv osim reg.tablice? ili u tom slučaju jednostavno pišu na vlasnika vozila?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako daš svoje podatke sud će zanimati samo brzina a ne ostalo.Ukoliko ne daš podatke tko je vozio tebe će teretiti za nedavanje podataka a prekršaj brzine više ne postoji.

Dovoljno im je da vlasnik vozila napiše tko je upravljao pa će njega teretiti za brzinu.

Jedina opcija je napisat i sina i ženu pa se branit da se zbog proteka vremena nije sa sigurnošću moglo ustanoviti tko je upravljao vozilom a takvo što prolazi kod 50% sudaca a ostali oderu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija