Jump to content

pitanje darovnog ugovora


Moon Sun

Preporučene objave

Pozdrav! Stjecajem okolnosti bili smo prisiljeni otići živjeti u suprugovu kuću. Kuća nije etažirana i trenutno to nije moguća opcija, dakle on je suvlasnik s bratom koji već nekoliko mjeseci ne da suglasnost da se ja prijavim na adresu. Jedino moguće rješenje ispada da mi suprug darovnim ugovorom prepiše dio svoga dijela. Da li je moguće da mi prepiše samo 1% svojeg dijela, i na što bi trebalo paziti da se navede u ugovoru?

uređeno: od Moon Sun
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , Moon Sun je napisao:

dakle on je suvlasnik s bratom koji već nekoliko mjeseci ne da suglasnost da se ja prijavim na adresu.

S obzirom da je suprug suvlasnik nije Vam potrebna suglasnost njegovog brata za prijavu bilo prebivališta, bilo boravišta na navedenu adresu. Dovoljno je da je suprug suglasan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Formalno pravno ne bi trebalo biti zapreke da vam daruje određeni udio svog suvlasništva pretvoren u razlomak i ono na što bi ste treali paziti u ugovoru da se navede točno onako kako stoji u ZK, koliki je udio suvlasništva i koliko vam daruje.

Mada, iskreno, ja bih probao naći nekog "normalnog u nadležnom MUP-u jer bi po njima i u višestambenim građevinama koje nisu etažirane nego određene suvlasništvom i udjelima, za prijavu trebali tražiti suglasnost svih suvlasnika što bi bio apsurd. Za prijavu prebivališta je bila dovoljna izjava bračnog druga da je suglasan da drugi bračni drug (i djeca) prijavi prebivalište na navedenoj adresi.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija