Jump to content

odbijanje alkotesta


anonimno

Preporučene objave

Kaj napravit? Curu mi je zaustavljala murja, po njihovom zapisniku, jer po njezinoj izjavi, nju nisu, jer nisu mahali palicom. Ona je skrenula u ulicu, a policija je to, najvjerojatnije zato što je skrenula 100m prije njih, shvatila kao bježanje, te su krenuli u potjeru. Bila je na putu do frendice i kad je stala ispred zgrade pojavila se policija sa rotirkama, počela urlat, te ju vukla van iz auta kao zadnjeg kriminalca. Naravno zbog cijele napete situacije je odbila puhat, te ju sad terete za to. A da stvar bude bolja napisali su da se intenzivno osjetio miris alkohola, naravno odbila je potpisat alkotest.

 

Pomognite ako možete i thanx!

 

P.S. Jel istina da je sada zastara 6 godina i da više nema one sheme da se šalje žalba na vrhovni sud pa da to stoji do zastare jer nemogu riješit, nego da su počeli to riješavat?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za sam prekršaj odbijanja alkotesta nije presudno to na koji je način netko zaustavljen, već da je ispitivanje provedeno u skladu sa propisom. Ako je odbila alkotest, i ako to prizna na sudu, prekšaj je počinjen.

Vezano uz nepotpisivanje zapisnika, situacija je u tome što se tada na sudu mora dokazati da je odbila alkotest, no to neće biti teško jer imaš dvoje pol.sl. koji se mogu ispitati kao svjedoci, a na sucu je da pokloni vjeru jednoj od dvije strane. Za sam prekršaj odbijanje alkotesta nije od bitnog značaja da li je osoba zaista i bila pod utjecajem alkohola.

U osom slučaju bi se osoba mogla još teretiti i za nepostupanje po znaku pol. službenika, ako je takav znak dan. naime, policija može zaustavljati vozaćei u pokretu iz vozila, paljenjem rotirke te nakon toga stop tablicom ili pomoću ugrađenog displjeja na vozilu. Stoga ..., u svakom slučaju bolje je pazit i kad vidiš plavce, vidi što žele, odradi ono nužno što moraš, a onda se prepusti pravosuđu, prigovorima i slično.

Mislim da zastara nije povećana na 6 godina, i da je još uvijek 2 godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

robin01 je napisao:

Za sam prekršaj odbijanja alkotesta nije presudno to na koji je način netko zaustavljen, već da je ispitivanje provedeno u skladu sa propisom. Ako je odbila alkotest, i ako to prizna na sudu, prekšaj je počinjen. ??????????

Pozdrav.

Prije svega, dragi kolega,uljudno Vas molim da ubuduće kad ne budete sigurni u ono što Vam je činiti,nemojte improvizirati a naročito (ne)namjerno krivo savjetovati osobu kojoj taj savjet treba. Bez ljutnje,molim.

Dakle, dragi anonimuse, prije svega,Vaša priča o tome kako je ona bila uzrujana NEĆE proći nigdje, a kamoli kod suca. Druga stvar: ako nije bila alkoholizirana, zašto nije puhala?? Treća stvar: Zapamtite Vi, i svi oni koji to NE ZNAJU, kad Vas policajac zaustavi, uzme vozačku, prometnu, VAŠ IDENTITET JE UTVRĐEN za Boga miloga, i tu nekakve eskivacije tipa: nepotpisivanje prekr.naloga ili u Vašem slučaju alkotesta, nema,odnosno odbijanje potpisivanje ne zaustavlja daljnje procesuiranje.To znači samo Vaše neslaganje iz bilo kojeg razloga s napisanim u zapisniku o alkotestu.

Što se dogodilo, a niste nam ispričali? Ako je to istina sve, onda su vašoj djevojci oduzeli vozačku dozvolu,jer automatski odbijanjem podvrgavanju Dregeru(alkotestu), oni Vam uzimaju dozvolu i izriču mjeru opreza(od 6 sati do tri dana).

Alkoholi se ŽURNO obrađuju, i budite uvjereni, da tu mjesta prigovoru, storniranju, ili "prepuštanju pravosuđu" NEMA.

Zato ubuduće, ne pijte, zaustavite se na znak Policije, i nemojte im prkositi, jer velika većina policajaca su ipak o.k. ljudi, koji samo rade svoj posao. Ni ne pomišljajte na zastaru,jer je neće biti. Sretno

Sapienti sat

:amen:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija