padalica00 objavljeno: 2. lipanj 2023. objavljeno: 2. lipanj 2023. Pao sam sa 0.4g kokaina Zaustavio me policajac i pisao mi je da sam pao sa 0.4g kokaina sa paksom i napisao mi je da sam dobrovoljno predao i da je to prekršaj jer je samouporaba. Policajac mi je dao dva papira od kojih na jednom piše zašto me se tereti i drugi o zaplijeni istog kokaina. Nisam nikad kažnjavan i srednjoškolac sam i sad čekam upis na fakultet. Frisko sam punoljetan i zanima me kako ce ovo utjecati na moju stipendiju, dom i slicno ako bih prijavljivao jer ispunjavam zahtjeve po ocjenama i slično. I sad čekam sud i zanima me što bih sve trebao dobiti poštom i zanima me postoji li način da ikako izbjegnem da mi kuverta dolazi u sandučić jer ne želim da moji saznaju i slične stvari jer su jako konzervativni povodom toga etc. Također me zanima koliku bih kaznu morao očekivati na sudu i je li najbolje samo da sve priznam, da se kajem i slično. Citiraj
sivko odgovoreno: 3. lipanj 2023. odgovoreno: 3. lipanj 2023. Ako si dobio prekršajni nalog onda platiš ili se žališ.Ako si dobio obavijest da će bit podignut optužbi prijedlog čekaš doma poziv za sud Citiraj
padalica00 odgovoreno: 3. lipanj 2023. Autor odgovoreno: 3. lipanj 2023. prije 2 sati , sivko je napisao: Ako si dobio prekršajni nalog onda platiš ili se žališ.Ako si dobio obavijest da će bit podignut optužbi prijedlog čekaš doma poziv za sud Meni doma još uvijek nije ništa stiglo, znači samo od pošte mogu očekivati poziv na sud i to je to? I optužni prijedlog se dobije u policiji ili i to treba stići poštom? I je li postoji način promjene mjesta gdje će mi stići poziv osim kuću? Citiraj
sivko odgovoreno: 3. lipanj 2023. odgovoreno: 3. lipanj 2023. Ako si dobio obavijest po čl.109 znači da će doma doći optužni i poziv za sud.Kad će bit ne zna nitko.Mjesto ide po prebivalištu osobe. Citiraj
padalica00 odgovoreno: 3. lipanj 2023. Autor odgovoreno: 3. lipanj 2023. prije 36 minuta, sivko je napisao: Ako si dobio obavijest po čl.109 znači da će doma doći optužni i poziv za sud.Kad će bit ne zna nitko.Mjesto ide po prebivalištu osobe. Još samo da pitam je li optužni i poziv na sud dolaze zajedno tipa u istoj kuverti ili će biti zasebno tipa jedno jedan, a drugo drugi dan? Citiraj
ledena_kisa odgovoreno: 3. lipanj 2023. odgovoreno: 3. lipanj 2023. prije 3 sati , padalica00 je napisao: Još samo da pitam je li optužni i poziv na sud dolaze zajedno tipa u istoj kuverti ili će biti zasebno tipa jedno jedan, a drugo drugi dan? Zajedno Citiraj
padalica00 odgovoreno: 3. lipanj 2023. Autor odgovoreno: 3. lipanj 2023. Hvala, javim daljnji ishod kakav bude Citiraj
padalica00 odgovoreno: 3. lipanj 2023. Autor odgovoreno: 3. lipanj 2023. prije 2 sati , ledena_kisa je napisao: Zajedno Zanima me još što tijekom cijelog sudskog procesa mogu očekivati da će mi doći poštom osim sudskog poziva? Citiraj
sivko odgovoreno: 4. lipanj 2023. odgovoreno: 4. lipanj 2023. Presuda ako ti je ne daju odmah. Slyder i drot13 2 Citiraj
ledena_kisa odgovoreno: 5. lipanj 2023. odgovoreno: 5. lipanj 2023. A možeš to i sam preuzeti na sudu ako ne želiš da ti doma vide. Pitaj u pisarnici, vidi sa sucem kad bude izricanje presude koliko će mu trebat da je napiše pa se nekako organiziraj. Slyder 1 Citiraj
padalica00 odgovoreno: 5. lipanj 2023. Autor odgovoreno: 5. lipanj 2023. prije 1 sat , ledena_kisa je napisao: A možeš to i sam preuzeti na sudu ako ne želiš da ti doma vide. Pitaj u pisarnici, vidi sa sucem kad bude izricanje presude koliko će mu trebat da je napiše pa se nekako organiziraj. A sudski poziv je li moguće preuzeti ikako da ne dolazi doma? Citiraj
drot13 odgovoreno: 6. lipanj 2023. odgovoreno: 6. lipanj 2023. Moguće je i to. Vidiš u pisarnici kome je spis dodijeljen i kontaktiraš sutkinju/suca radi osobnog preuzimanja. Slyder 1 Citiraj
ledena_kisa odgovoreno: 9. lipanj 2023. odgovoreno: 9. lipanj 2023. Na e građanima će ti pisati kojem je sucu dodjeljen predmet u rad kad ga policija pošalje na sud. Odnosnonu e spis sustavu. Prati e spis jer neće ni slati poziv dok se ne formira spis predmeta u e spisu i napravi dodjela predmeta sucu. A onda će njemu trebati neko vrijeme da uopće pošalje poziv pa stigneš sve to obavit bez da ide poštom. S obzirom na manje složeni prekršaj, možda to i riješite kad dođeš pokupit poziv. Pogotovo ako ćeš priznati i sl. A i suci vole takve predmete jer se sve zapravo svodi na normu pa je cilj što prije riješiti predmet. drot13 1 Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.