Jump to content

Pao sam sa kokainom


padalica00

Preporučene objave

Pao sam sa 0.4g kokaina

 

Zaustavio me policajac i pisao mi je da sam pao sa 0.4g kokaina sa paksom i napisao mi je da sam dobrovoljno predao i da je to prekršaj jer je samouporaba. Policajac mi je dao dva papira od kojih na jednom piše zašto me se tereti i drugi o zaplijeni istog kokaina. Nisam nikad kažnjavan i srednjoškolac sam i sad čekam upis na fakultet. Frisko sam punoljetan i zanima me kako ce ovo utjecati na moju stipendiju, dom i slicno ako bih prijavljivao jer ispunjavam zahtjeve po ocjenama i slično. I sad čekam sud i zanima me što bih sve trebao dobiti poštom i zanima me postoji li način da ikako izbjegnem da mi kuverta dolazi u sandučić jer ne želim da moji saznaju i slične stvari jer su jako konzervativni povodom toga etc. Također me zanima koliku bih kaznu morao očekivati na sudu i je li najbolje samo da sve priznam, da se kajem i slično.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , sivko je napisao:

Ako si dobio prekršajni nalog onda platiš ili se žališ.Ako si dobio obavijest da će bit podignut optužbi prijedlog čekaš doma poziv za sud 

Meni doma još uvijek nije ništa stiglo, znači samo od pošte mogu očekivati poziv na sud i to je to? I optužni prijedlog se dobije u policiji ili i to treba stići poštom? I je li postoji način promjene mjesta gdje će mi stići poziv osim kuću?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 36 minuta, sivko je napisao:

Ako si dobio obavijest po čl.109 znači da će doma doći optužni i poziv za sud.Kad će bit ne zna nitko.Mjesto ide po prebivalištu osobe.

Još samo da pitam je li optužni i poziv na sud dolaze zajedno tipa u istoj kuverti ili će biti zasebno tipa jedno jedan, a drugo drugi dan?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na e građanima će ti pisati kojem je sucu dodjeljen predmet u rad kad ga policija pošalje na sud. Odnosnonu e spis sustavu. Prati e spis jer neće ni slati poziv dok se ne formira spis predmeta u e spisu i napravi dodjela predmeta sucu. A onda će njemu trebati neko vrijeme da uopće pošalje poziv pa stigneš sve to obavit bez da ide poštom. S obzirom na manje složeni prekršaj, možda to i riješite kad dođeš pokupit poziv. Pogotovo ako ćeš priznati i sl. A i suci vole takve predmete jer se sve zapravo svodi na normu pa je cilj što prije riješiti predmet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija