Jump to content

Jeste li zadovoljni svojim poslom?


ula

Preporučene objave

Zanima me jeste li zadovoljni svojim poslom? Radim nekih mjesec i pol, i nakon početne euforije sad sam nekako :-( . Kolegica koja bi me trebala učiti je ljuta što sam uopće došla, ne želi mi ništa pokazati, sve ju moram pitati i na to dobivam polovične odgovore prek volje, i strah me je kako ću išta naučiti. Samim tim pada raspoloženje ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najčešće ne. Nakon prvobitne borbe da me uče i objašnjavaju shvatila sam da je odvjetništvo posao samouka. Možda griješim? Čini mi se da je pametnije čitati zakone, praksu, publikacije i pokušati napraviti nešto samostalno, pa dati na pregled nego tražiti pomoć u startu. Mislim da je to tako jer oni koji danas znaju su isto tako došli do toga znanja pa ga ljubomorno čuvaju i ne žele dijeliti. Zaboravi na kolegijalnost i ne odustaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam isto imao početnu euforiju... nakon toga mi je sve postalo dosadno i pitao sam se jel to ono što sam htio u životu... Mislim da uvijek dođe do nekog zasićenja... a dolazi do toga ako imate iste stvari pa šablonizirate posao.... no ako dolazi do novih stvari uvijek na početku ide učenje (i to u velikom broju slučajeva samouko) što je opet zabavno... treba samo razbiti monotoniju, ne opterećivati se... Ne znam...ja sam zadovoljan svojim šefom i kolegama... da nisam mjenjao bih posao...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvi posao je prvi posao... nitko ne može (bar po mom mišljenju) znati čime će se baviti i kakve će mu ambicije biti u životu... Znam da postoji hrpa ljudi koji sanjaju neke stvari na faxu zele biti ambiciozni u tom poslu, i onda se razočaraju... Ja sam kad sam tražio prvi posao bio spreman prihvatiti sve pa je sa prvog posla uvijek lako naći drugi posao ako niste zadovoljni.. bio sam na 3 razgovora... dva odvjetnika i jedna firma... dobio posao u odvjetnika, poslje me zvala i firma al sam ostao u odvjetnika...Bitno je da je prvi posao učenje posla (bilo kojeg) i da je poslje lakše ići dalje ako ti se ne sviđa pa makar mijenjao ono čime se baviš i granu koju radiš. bitno je samo da ne stojiš na jednom mjestu nezadovoljan jer to ubije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jesam, je da radim tek 2 mjeseca,ali obišao sam sve sudove, drugi dan posla poslali su me na ročište iako nisam imao pojma o ničem, naučio sam pisat sve moguće podneske, odlično je što su kolegijalni pa ih mogu sve pitat i uvijek dobiti odgovor, jednio ne znam zašto se udruga odvj. vj. pri komori nije izborila za više od 3.800,00 kn, ali proći če i to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Do sad sam radila kao pravnica u pravosuđu, a nedavno sam prešla u javno bilježništvo.

I svi su se čudom čudili mojoj odluci, jer tko danas normalan odlazi sa državnih jasla u neizvjesni privatni sektor.

Samo bi se nadovezala svojim iskustvom: Obožavala sam i obožavam oba posla, makar su toliko raznolika, te svojevrsna razina euforije za otkrivanjem i učenjem mi zasad nakon 4 godine radnog staža još nije prestala.

Ali šro se tiče vježbeništva, mislim da je to najlakše odraditi u pravosuđu,. Ne samo što imaš najviše komocije i vremena za učenje, već i najbolje možeš shvaiti mrežu pravnih zavrzlama, stavove suda, koordinaciju s drugim službamam uprave, policije, porezne.... Meni to sve danas jako pomaže na ovom drugom poslu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U manje više ureda je isto i ja sam tako pitala a nije im se dalo odgovarati , pravili se pametni i davali polovične odgovore.Ta kriza će proći sigurno , ti se potrudi sama pa kad napraviš daj nekom na pregled,pazi na rokove,a ako imaš koga od frendova u drugom uredu nazovi,pitaj jel imaju kakvu šprancu.Sad mi je ok, radim godinu i pol i mogu se za sve snaći kad ne znam tražim pomoć kojekuda.Iako mi je radno vrijeme grozno,principal strog,kolege tak tak, ali posao obožavam..... :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

vidim da ste svi ovdje vjezbenici, sto se nadam da cu i ja uskoro postat....a prenio bi svoje iskustvo iz drz.firme, i htio svima rec da neidu tamo....to je dosadno, nezanimljivo i zastarjelo....jedino sto je doboro u drz.firmama je placa i radno vrijeme, al skoro sve drugo je katasrofa...

 

a u odvjtnistvu (po pricama kolega) sve ovisi kod koga si, al mislim da je u prosjeku dobro....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Skoro dva mjeseca sam samo sjedila, listala zakone, fotokopirala i sl. Onda sam "preko noći" dobila nekoliko predmeta, i sad učim stvari u hodu po principu pitaj ak ti nije jasno. Listam sama stare predmete i gledam kako su rješavani jer mi je glupo stalno zapitkivati. Lakše mi je jer vidim da smo svi u sličnim g ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolege, kakvo vam je radno vrijeme. Ja radim dvokratno i to po cijeli dan. Riječ dvokratno je samo jer imam pauzu za ručak od dva sata. Od 8.do 14.30-15.00 i onda od 17..22.00 h.. i to doslovno.

Fizički više ne mogu pratiti taj tempo.

Ured je ok, međutim toliko ima posla da mi nitko ne moćže ništa ni pokazati, onako u hodu.. užas..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da se nadovežem na kolegu Montyja, ja isto imam dvokratno radno vrijeme, otprilike jednako raspoređeno kao i njegovo osim što nerijetko izlazim iz ureda oko 23.00. Šef je nekakva srednja žalost, puno ne odmaže ali niti previše ne pomaže. Kod nas u uredu važi parola: Snađi se druže! Pa se tako i ponašam.Jedino je prednost što imam super kolegicu u uredu pa se međusobno pokrivamo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija