Jump to content

Upit o specifičnoj radnoj situaciji


rujan2011

Preporučene objave

Postovani! Molim Vas za pomoć. Zbog komplicirane i izrazito teske zivotne situacije prisiljena sam se preseliti u drugi kraj zemlje. To znaci da moram dati otkaz na poslu gdje radim vec 25,5 godina. Imam hrpu dugova na fini i kod poslodavca, no i redovito otplacivana 2 kredita. Moram pronaći novi posao iako jos trenutno radim na starom radnom mjestu. Brinem se za sve te dugove i dal' cu zbog toga imati probleme na novom poslu. Moje pitanje je ako postoji bezbroj ovrha i 2 redovna kredita mogu li imati bilo kakvih problema kod novog poslodavca zbog toga ili se to novog poslodavca ne tice. Kako da to izreguliram,dal sam  to obavezna da  kazem novom poslodavcu ili ne. Molim vas za pomoc

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaš dug je samo vaša privatna stvar. 

Jedino što trebate je prije isplate plaće upoznati računovodstvo sa činjenicom da imate zaštićen račun i kredite koje otplaćujete temeljem isprave s kojom već raspolažete.

Vezano za ovrhe koje se provode preko plaće, Vaš sadašnji poslodavac je po prestanku radnog odnosa dužan upoznati ovrhovoditelja ili sud (ovisi tko je zatražio provedbu ovrhe) o ovoj činjenici, ako mu ne bude poznat Vaš novi poslodavac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija