Jump to content

volontiranje na sudu


senya

Preporučene objave

nedavno sam tek cula da pripravnicki staz mogu odraditi volontiranjem na sudu. posto vec duze vrijeme radim u jednoj drzavnoj firmi, mislim da bi postojala mogucnost da me jednom tjedno puste na volontiranje (jer tu nema mogucnosti da me prime kao pripravnika).

anyway, molila bih nekoga tko zna koji su sve uvjeti i gdje se obratiti za sve detaljne info vezane za volontiranje na sudu da mi posalje te podatke, ili ako postoji koja web stranica na kojoj je to sve opisano, da mi javi...

thx ppl 8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok.

Volontiranje na sudu može ti pomoći samo na način da ćeš moći izaći na polaganje pravosudnog ispita prije roka od 4 godine radno staža koji je propisan ako polažeš pravosudni, a nisi radila kao odvjetnička, javnobilježnička ili sudska vježbenica.

Ako si zaposlena u nekom trgovačkom društvu i volontiraš na sudu, tada na pravosudni ispit možeš izaći nakon 2 godine radnog staža, a unutar te 2 godine moraš imati i 1 godinu volontiranja na sudu.

Da bi mogla početi volontirati na sudu iz radnog odnosa potrebna ti je potvrda poslodavca da je suglasan da volontiraš, preslika diplome i domovnice.

S tim dokumentima javi se tajniku suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija