Jump to content

Doprinosi - prijava Hr-Al


Jana 22

Preporučene objave

Poštovani,

Imam sljedeću situaciju (i gdje god da pitam nitko ništa ne zna, u državnim institucijama).

Vlasnik sam i direktor u doo, gdje je bilo planirano da se odjavim da bi se mogla zaposliti u drugoj firmi. Od druge tvrtke dobijam ugovor, rad od kuće na neodređeno. Međutim, ta tvrtka ima sjedište u Albaniji, nema poslovnicu u Hr. Po ugovoru oni bi mi  isplaćivali neto, i plaćali bi doprinose. No nigdje ne piše gdje će ih plaćati, pretpostavljam u Albaniji jer ovdje kažu ne mogu. Na mirovinskom kažu ne mogu odraditi nikakvu prijavu, na poreznoj kažu kad potpišete ugovor donesite ga i mi vam izračunamo koliko će te plaćati porez.  Kad ovo isto pitam u drugom gradu u Hr, dobijem drugi odgovor.... Tako da mi ništa nije jasno, što ja trebam napraviti ..Molim za savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naj jednostavnije bi bilo riješenje, da sklopite ugovor o npr. zastupanju te firme u hr, oni vam isplate mjesečno bruto plaču + razliku poreza na samostali rad. Vi sebi od tog iznosa sami uplačujete zdravstveno i mirovinsko i na kraju godine , namirite porez na samostalnu djelatnost.(ako bude išta za oporezovati, ovisno kolika če vam ostati neto plača ) to je i vama i poslodavcu naj jednostavnije. Ili da se zaposlite u njihovoj firmi u albaniji a zatim idete raditi na teren u hrvatsku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija