Jump to content

Prometna nesreća - Odšteta


KB_24

Preporučene objave

Nedavno sam sudjelovao u prometnoj nezgodi kao žrtva i oštećenik, u kojoj sam izašao sa teškim tjelesnim povredama. Okrivljenik je kriv jasno kao dan, bez da ulazim u nepotrebne detalje, vrlo lako se može povezati događaj sa nedavnim vijestima. Ja sam proveo 4 dana u bolnici na njezi i promatranju, dijagnoza su fraktura prsne kosti (sternuma), dislociran nožni skočni zglob, na kojem su i ligamenti oštećeni, te generalno natučenost na mjestima, pokoji hematom itd. Predviđeno je mirovanje cca 2 mjeseca, u kojima sam sprječen obavljati rad (terenski rad), stoga sam do daljnjega na bolovanju.

Mene zanima obzirom na navedeno, je li mi preporučljivo angažirati nekoga za zastupanje (već mi se nekoliko strana javilo), prvenstveno za potrebe naplate materijalne i nematerijalne štete? Ne znam okvirno o kakvim se tu iznosima radi... Ponuđena zastupanja su mi klasična s provizijom na kraju postupka.

Dodatno pitanje je vezano za štetu nastalu uslijed moje sprječenosti za rad. Obzirom da sam uz punu plaću, propustio i određene dnevnice i bonuse za svaki radni dan, mene zanima je li to može ulaziti u računicu traženja odštete kod osiguravajuće kuće okrivljenika? U tom slučaju, koje dokumente moram priložiti kao dokaz - platne liste, ugovor, izjavu poslodavca,....?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija