Jump to content

Da li je potrebna tabularna izjava


anonimno

Preporučene objave

Molim vas za pomoć. Malo sam tražila po postovima ali još nisam sigurna da li mi treba tabularna izjava.

U kupoprodajnom ugovoru u jednom članku stoji da će kupac kupoprodajnu cijenu isplatiti najkasnije u roku od 7 dana od potpisivanja ugovora. U drugom članku stoji slijedeće: "Prodavatelj ovlašćuje kupca da, isključivo temeljem ovog "Ugovora o kupoprodaji" i bez ikakvih daljnjih pitanja i odobrenja prodavatelja, može izvršiti uknjižbu prava vlasništva, kupljenih samostalnih uporabnih cijelina predmetne nekretnine, u zemljišne knige u korist i na ime kupca, uz istovremeno brisanje prava vlasništva sa imena prodavatelja."

Molim vas recite mi da li ovaj članak može zamijeniti tabularnu izjavu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrlo zanimljivo sročen ugovor, tehnički bi se mogao izvršiti upis prava vlasništva temeljem takvog ugovora, a da se ne isplate novci, jer je prodavatelj dao suglasnost.

Međutim, poznajući refernete u gruntovnici, posebno ako je riječ o onoj zagrebačkoj mislim da bi ipak trebali sastaviti posebnu tabularnu izjavu u kojoj stoji da je kupoprodajna cijena isplaćena u cijelosti, te da prodavatelj sukladno tome dopušta uknjižbu prava vlasništva.Naime, moglo bi se desiti da u gruntovnici dopuste samo predbilježbu prava vlasništva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mozete se na temelju tog ugovora uknjiziti.

ako referenti odbiju zalite se i uspjeti cete jer njihov stav nije zakonit, a ionako nisu pravno kvalificirani da se bave tim poslom i nadam se da ce netko pokrenuti pitanje ustavnosti tih odredaba zakona o zemljisnim knjigama da nam referenti sa jedva visom strucnom spremom rjesavaju sudske predmete

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija