Jump to content

Molim za savjet-pomoć-prometna nezgoda


agnes

Preporučene objave

Osoba se uključivala na autocestu a ja sam se maknula u krajnji lijevi trak kako bi se ta osoba nesmetano čak uključila na autocestu. NIje me vidio ili gledao i sijekao je desnu traku i otišao u lijevu-u mene, lupivši moju desnu cijelu stranu (sva vrata). Da ne duljim...htio se nagoditi (ali samo razmjenom europskog izvješća) i preveslati me ali nisam pristala i pozvala sam policiju koja je obavila očevid. Bila sam na procjeni štete, popravila auto o svom trošku i dala zahtjev za naknadu štete. Njegova osiguravajuća kuća odbija još uvijek platiti jer je on dao njima iskaz da je meni zasmetao "neki" auto i da sam ja udarila njega. Policiji je na očevidu (on je otišao s mjesta nesreće na benzinsku crpku) rekao da je njemu zasmetao kombi i da nije imao kamo nego u mene. E sada.....ta osiguravajuća kuća još nije dobila policijski zapisnik(provjerila sam u Heinzelovoj i to bi trebalo za koji dan biti gotovo) a meni daju rok od 5 dana da uložim žalbu na njihovo odbijanje naknadne štete.

Sigurna sam da je kriv, na procjeni je rečeno da se radi o situaciji "treće lice" i zanima me da li uložiti žalbu u tom roku bez zapisinika (iako sam uvjerena da je zakonski rok min. 8 dana a ne 5) ili čekati da policijski zapisnik bude gotov pa onda uložiti žalbu osiguravajucoj kući s priloženim zapisnikom policije?

Nevjerojatno je da se ovako dopisuju i piskaraju neutemeljenom argumentacijom i bez potrebnih dokumenata s ciljem (to mi je jasno) da oduže sa plaćanjem. Hoće li ovo ipak morati na Sud? A onda će to trajati i trajati.....HVALA na savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po Zakonu niti jedna šteta se ne smije ispaltiti dok nije došao zapisnik policije jer je on jedini mjerodavan. U protivnom se radi isplata bez poptune dokumentacije, što se kod kontrole isplate štete sankcionara.

Zapisnik možete uz plaćanje administrativnog biljega od 20,00 kn preuzeti sami u PP.

Nakon toga se obvezno žalite, no ne mora značiti da će završiti na sudu. Ako žalba bude dobro argumentirana nadam se da ćete uspjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvajujem na ovome savjetu no zanima me kako da se postavim ukoliko taj policijski zapisnik ipak ne bude gotov u zadanome roku koji je osiguravajuća kuća postavila? Da pošaljem žalbu bez zapisnika? Ili da prekoračim rok i čekam zapisnik?

Ne mogu vjerovati da su odbili zahtjev za odštetu iako nisu prikupili svu dokumentaciju a sami su naveli da su je zatražili.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zar je moguće da će Osiguravajuća kuća na to odgovoriti da nisam ispoštovala rok za žalbu (dali mi 5 dana) i da nemam pravo više podnositi zahtjev za odštetu, osim sudski naravno? Uvjerena sam da im je baš to cilj: dovesti do Suda na kojem će taj moj predmet otići u zastaru i onda neću imati na leđima samo trošak popravka štete nego i sudske troškove. Ježim se od toga.....

A da ne govorim o činjenici da je taj čovjek osim što je kriv za udes, napustio mjesto nesreće i pokušavao i mene maknuti s mjesta nesreće, na što nisam pristala nego čekala policiju koja je sve poslikala. Našli smo ga na prvoj benzinskoj crpki gdje je dao iskaz policajcu suprotan ovome kojeg je naveo u izjavi za Osiguravajuću kuću. Nadam se samo da je policajac to točno tako i stavio u zapisnik što je ovaj tip rekao jer radi se potpuno oprečnim iskazima! Tip se očito ljuti jer se nisam željela nagoditi, vozio je tuđi auto pa je tu i popravak tuđe štete, kazna policijska, bodovi a nadam se i da će za napuštanje mjesta nesreće snositi sankcije..ili se ja "zanosim" pravnim sustavom u ovoj državi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napišite žalbu kako biste izbjegli njihovo maltretiranje.

Dovoljno je napisati: Niste utvrdili činjenično stanje i molim da se sačeka policijski zapisnik.

Ne trebate se sada zamarati s tim što će napisati osiguravajuća kuća. Vi sigurno imate pravo na utvrđenje činjeničnog stanja tek nakon pristizanja policijskog zapisnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako hoću!

Nije baš predmet govora ovdje i slobodno me moderator izbriše u ovome ali moram reći da je nevjerojatno čudo ta ljudska pokvarena narav. Čovjek daje oprečne iskaze, mogao nas je sve i ubiti, nije čak ni pitao barem kako ste.....to je prestrašno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je policija izašla na uviđaj MORA se čekat zapisnik policije da bi se izvršila naknada štete.

U protivnom bi se moglo isplatit bez osnove.

Znam sigurno da ni jedna kuća neće izvršit isplatu ako dokumentacija nije potpuna. Uostalom služba šteta ima internu kontrolu a pogotovo kuće koje imaju ISO moraju se toga pridržavati.

A možda vi radite u nekoj os. kući koja radi "ko jami, jami".

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a nadam se i da će za napuštanje mjesta nesreće snositi sankcije..ili se ja "zanosim" pravnim sustavom u ovoj državi?

 

jedini tko zbog postupanja nakon nezgode moze odgovarati si ti.

 

buduci da su oba vozila ocito ostala u voznom stanju, valjalo ih je odmah ukloniti sa kolnika.

 

a ti si na autocesti (gdje je dozvoljeno 130 km/h, ne kaznjava se niti 150 km/h, a opet presretaci utvrde brdo prekoracenja) - ostavila svoje vozilo zaustavljeno (cini se) na lijevom prometnom traku barem pola sata cekajuci policiju?!

 

dobro da netko nije poginuo tamo...

 

ovaj drugi je, kako sama kazes, ponudio svoje podatke (europsko izvjesce), a kada si to odbila, uklonio vozilo na prvo prikladno mjesto i tamo sacekao policiju - on je postupio ispravno, ti si pogrijesila

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadam se samo da je policajac to točno tako i stavio u zapisnik što je ovaj tip rekao jer radi se potpuno oprečnim iskazima!

 

nije stavio u zapisnik, u njega se ne stavljaju izjave ucesnika niti one ista vrijede pred (eventualnim) sudom...

 

isto tako, osiguranje ti moze otkloniti odstetni zahtjev bez obzira tko je u zapisniku naznacen kao uzrocnik nezgode

 

zastare se ne moras bojati, zavrsis li na sudu sa osiguranjem, tu nema zastare (nije to prek. postupak)...

 

a iz onoga sto navodis (tebi stradala desna vrata) i uz pretpostavku da je njemu stradao lijevi bok tu ce biti li-la tko je kriv/tko je presao u tudju traku....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Anonimno, da sam na tvom mjestu ja bi se i smijao i plakao. Zaista sam šokiran ovim postovima Ane2, tipa mora se čekati zapisnik o očevidu, on je mjerodavan za isplatu štete i takve ostale da ne velim bedarije (dobio sam kritiku i prije zbog mog riječnika).

 

Ane2, meni si posljednji puta napisala nešto tipa praksa,praksa,praksa?

 

Ideš.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam znalac: samo vodim bitku s osiguravajućom kućom.

Naime došli su nam procjeniti automobil nakon nesreće bez da su čekali policijsko izvješće i ponudili nam na konto totalke 6500kuna (kao popravak). Telefonom.

Policijsko izvješće sam im osobno podigla i poslala jer bi to trajalo i više od 2 mjeseca koliko smo ga mi čekali.

Sad ne nude više ništa... kao prošlo vrijeme...

Zakon kaže nemoguće da je došlo do zastare! Ne dajte im se zafrkavati nego budite uporni. Ja zivkam svaki dan i konačno sam stigla do nekog šefa pa polako kreću u razmatranje. U krajnjem slučaju angažirajte odvjetnika. Ionako rade na proviziju pa ništa ne gubite.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Varate se! Ja nisam ostala u lijevom traku-odakle vam to?! Ne pišem turski! Prvo što sam učinila bila je provjera mogu li se skloniti i maknula sam se u zaustavni trak, postavila trokut i upalila sva 4. Čak sam provjerila ispravnost svog postupka s policajcem koji mi se javio na telefon. O čemu Vi pričate?! Halo! Oitam se sjede li neki ljudi na ušima i pored zdravih očiju ne vide?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rubens je napisao:

 

Ane2, meni si posljednji puta napisala nešto tipa praksa,praksa,praksa?

 

Ideš.

meni isto nisu htjeli isplatit štetu bez zapisnika policije.

Nisu se pozivali na nikakvi zakon niti sam tražio. Samo su rekli da moraju čekat zapisnik.

Ne ulazim u to što je zakon a što praksa.

Jednostavno sam morao čekat zapisnik.

Eto toliko da se zna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Varate se! Ja nisam ostala u lijevom traku-odakle vam to?! Ne pišem turski!

 

napisala si da se nezgoda dogodila u krajnjem lijevom traku, a nigdje nisi navela da si micala vozilo, rekla si samo da si ostala na mjestu nezgode cekati policiju.

 

ali bez obzira, iako je zaustavni trak daleko bolje rjesenje nego lijevi trak autoceste, niti to nije ispravno postupanje.

 

zaustavni trak autocete nije prostor na kojem je dozvoljeno parkiranje.

 

ona je dio kolnika i sluzi iskljucivo za zaustavljanje u nuzdi, u kojoj ti nisi bila - niti si bila ozlijedjena, niti je tvoje vozilo bilo onemoguceno u nastavku kretanja.

 

prema tome, kada bas hoces cjepidlaciti i buduci da si u slucaju takve pn duzna ODMAH ukloniti vozilo s CIJELOG kolnika - opet si ti bila u prekrsaju, a ovaj drugi ne.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne ulazim u to što je zakon a što praksa

 

u praksi obicno ne rjesavaju predmet bez policijskog zapisnika.

 

medjutim ima izuzetaka, ponajprije onda kada je stvar jasna i uz izjavu kojom se osteceni obavezuje vratiti novac ako se naknadno utvrdi drugacije.

 

zakon kojim bi se osiguranje obavezivalo da ceka taj zapisnik ne postoji.

 

dodatno, kao sto kaze rubens, zapisnik ne predstavlja savrseno nista, tek rjesenje prek suda kojom bi se utvrdila necija odgovornost za uzrokovanje pn, i to ono pravomocno rjesenje bi bilo "nesto", medjutim cak ni ono ni na koji nacin ne obavezuje osiguranje na isplatu stete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.............

 

potpuno sam svjestan da na ovom forumu vladaju u najmanju ruku neobicni moderatorski kriteriji, upravo zbog njih sam i prorijedio vlastito ucesce za barem 99%, medjutim bi li se netko udostojio i objasnio mi zasto je izbrisan moj odgovor rubensu u kojem sam iznio misljenje kako je vecina odgovora u dva ovdasnja podforuma ne samo netocna, pa prema tome beskorisna vec i opasna?

 

sto nije u redu s tim, o koje sam se pravilo foruma sad ogrijesio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u praksi obicno ne rjesavaju predmet bez policijskog zapisnika.

 

U praksi u oko 60 - 70 % šteta nastalih u prometu policijski zapisnik ne postoji ni ne može postojati.

 

Zaista ne znam toko je obrisao ovaj post poslije mog gore, a isti je bio sasvim u redu. Na legalisu postoji gro blago rečeno štetnih "savjeta", u ovom slučaju nažalost od osobe koja nosi naziv moderator.

 

Zbog toga je i ovo moje posljednje logiranje, pozdrav svima.

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada sam sve to učinila policijski me službenik zvao iz Heinzelove (dakle on mene nakon mojeg poziva) i kada sam rekla da je tip otišao rekao je da je to učinio na vlastitu odgovornost i da sam postupila sasvim ispravno čekajući policiju u zaustavnom traku bez micanja.

Dakle: ja nisam koristila zaustavni trak u svrhu "parkiranja" kako navodite nego doista "u nuždi". Budimo precizni u navođenjima. Policija je na mjestu utvrdila isto. Da sam se maknula, što su i sami rekli da bi učinila pogrešku, nikada mjesto nesreće ne bi bilo poslikano od strane policije gdje se vide tragovi kočenja i kretanja automobila u trenutku udesa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle: ja nisam koristila zaustavni trak u svrhu "parkiranja" kako navodite nego doista "u nuždi". Budimo precizni u navođenjima

 

bit cemo precizni u navodjenjima, nema problema.

 

mjerodavno, sve zospc:

 

2.1.15

 

»prometna traka za zaustavljanje vozila u nuždi« je obilježeni uzdužni DIO KOLNIKA...

 

177.1

 

" Vozači, sudionici prometne nesreće, u kojoj je uzrokovana manja materijalna šteta na vozilima, dužni su ODMAH UKLONITI VOZILA S KOLNIKA

 

a ti tako nisi postupila, vec si ostala parkirana u zaustavnom traku, proglasavajuci osobni interes (utvrdjivanje materijalnih tragova radi lakseg ostvarivanja odstete) nekakvom "nuzdom".

 

je li to doista nuzda ili nije, zakonodavac je jasno rekao propisavsi ti obavezu postupanja nakon prometne bez ozlijedjenih i sa pokretnim vozilom na nacin da se istog trena uklonis sa kolnika na prvo prikladno mjesto.

 

onaj tko te je savjetovao da ostanes parkirana na kolniku autoceste (najmanje pola sata, jelda?) te time stvoris potencijalno opasnu prometnu situaciju, na zalost ne zna svoj posao, sto nije rijetkost u slucaju hrvatske policije.

 

za razliku od tebe, ovaj drugi je postupio savrseno ispravno - prvo ti je ponudio podatke, sto si ti cini se odbila, a nakon toga uklonio svoje vozilo sa kolnika na prvo za to pogodno mjesto ("prva benzinska" - kako ti kazes).

 

gledano sa sireg aspekta nego je to tvoj tadasnji interes, nalet na zaustavljeno vozilo na autocesti i to autocesti u blizini cvorista koje je, kao sto se vidi iz tvoje nesrece, potencijalno opasno mjesto, je potrebnije izbjeci nego utvrditi tko je krivac za nezgodu sa MANJOM materijalnom stetom.

 

razumijem da tebi to nije jasno, zalosno je da to nije jasno "policajcu iz hainzlove" koji te savjetovao da krsis zakon, medjutim siguran sam da ce biti savrseno jasno sucu koji ce eventualno odlucivati o odgovornosti onoga tko je, nakon prometne, postupio u skladu sa zakonom.

 

a na legalisu ce biti sve vise i vise nebuloza, a sve manje i manje onih koji ce biti voljni ispraviti ih, pa cu se i ja solidarizirati s rubensom i onih 99% izostanka pretvoriti u 100% buduci mi je vec pun qrac da mi se nadrkani moderatori izivljavaju po sasvim regularnim postovima iz tko zna kojeg trenutnog hira....

 

pozdrav i tebi rubens, lijepo smo se napricali tijekom svih ovih godina ovdje...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a na legalisu ce biti sve vise i vise nebuloza, a sve manje i manje onih koji ce biti voljni ispraviti ih, pa cu se i ja solidarizirati s rubensom i onih 99% izostanka pretvoriti u 100% buduci mi je vec pun qrac da mi se nadrkani moderatori izivljavaju po sasvim regularnim postovima iz tko zna kojeg trenutnog hira....

 

pozdrav i tebi rubens, lijepo smo se napricali tijekom svih ovih godina ovdje...

 

 

potpisujem !

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

zapisnik o očevidu prometne nesreće,a ne zapisnik o uviđaju.očevid je hitna istražna radnja koju poduzimaju ovlaštene službene osobe( policijski službenici osposobljeni za obavljanje očevida prometnih nesreća),a očevid se obavlja u svrhu prikupljanja svih materijalnih dokaza koji su zatečeni na mjestu događaja same prometne nesreće i svi ti dokazi su sastavni dio kompletiranja predmeta same prometne nesreće... nadalje zapisnik o očevidu prometne nesreće piše se na mjestu prometne nesreće.. sudionik prometne nesreće može dobiti zapisnik uz 20 kn drž.pristojbe i najviše je potrebito od 10 do 15 dana da isti dobijete ( sve što je preko toka roka je katastrofa rada policije odnosno administracije).

--- u praksi postoji mogučnost da neka osiguranja isplate štetu ali samo ako sudionici potpišu zapisnik kod osiguranja,naravno ako se nakon rješenja suda nešto izmjeni u svezi same prometne nesreće onaj tko je proglašen da je skrivio prometnu nesreću a dobio je isplatu štete taj mora vratiti novčana sredstva osiguranju.... u biti sva osiguranja bi trebala tako i postupiti izvršiti procjenu i isplatu šteta a nakon sudskog rješenja potraživati povrat od onoga koji je prouzrokovao tu nesreću.

---- ako već pomažete onda neka to čine oni koji su radili očevide i znaju taj posao a sve ostalo je komedija.... sretno !!!!!! :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U praksi, postoji Zakon koji uređuje kada se obavlja očevid, i kada se ne obavlja očevid.

 

U praksi, osiguravatelj nakon što mu se na zakonom propisani način prijavi štetni događaj sam pribavlja zapisnik o očevidu, ukoliko postoji, oštećeni to više ne radi.

 

U praksi ne da postoji mogućnost za rješavanja šteta bez uredovanja MUP-a, već je to pravilo za taksativno nabrojene situacije, postavljačica upita spada upravo u jednu od nabrojenih. Protiv nje ukoliko nije biti će porenut prekršajni postupak vezano uz post koji je gore elaborirao, anonimno.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koji je to zakon,molim ! mislim koji uređuje kad se obavlja očevid,a kad se ne obavlja.. Naravno da postoji mogućnost za rješavanje štete bez posredovanja mup-a,jedan od tih primjera je kad sudionici prometne nesreće sami popune evro.izvješće i prijave štetu bez ikakvog policijskog izvješća o toj prometnoj nesreći i naravno ostvare naknadu štete.. :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drektno to ne da nije propisano nigdje, al je propisano slijedeće:

 

Zakon o sigurnosti prometa na cestama

 

»manja materijalna šteta u prometnoj nesreći« je šteta nastala na objektima i na vozilima na kojima nisu oštećeni vitalni dijelovi za upravljanje i zaustavljanje, a vozila se mogu samostalno kretati na cesti

 

(1) Vozači, sudionici prometne nesreće, u kojoj je uzrokovana manja materijalna šteta na vozilima, dužni su odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nezgodi ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima.

(2) Vozači iz stavka 1. ovoga članka ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće dok nisu popunili i potpisali Europsko izvješće ili na drugi način razmijenili osobne podatke i podatke o vozilima.

(3) U slučaju prometne nesreće s manjom materijalnom štetom, kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari, vozač je dužan vlasniku vozila ili druge oštećene stvari ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

(4) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se vozači ako odmah s kolnika ne uklone vozila i omoguće nesmetano odvijanje prometa.

(5) Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 1.000,00 kuna kaznit će se vozač ako drugom sudioniku u prometnoj nesreći ili osobi vlasniku oštećenog vozila ili druge stvari ne ostavi svoje podatke i napusti mjesto prometne nesreće i izreći će mu se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje tri mjeseca te tri negativna boda.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo mene ponovno. Dakle, najprije moram reći koliko sam razočarana osobama koje ovdje pišu svoja osobna mišljenja i "prodaju" ih pod nekakvim "pravom". Ne znam da li to nekoga zabavlja ovdje ali mene sigurno ne.

U međuvremenu sam dobila zapisnik u kojem je uredno opisana situacija prometne, unešeni podaci o nama sudionicima u prometnoj i na kraju svega masnim slovima upisano slijedeće: Zapisnik dostavljen kao prilog Prekršajnom sudu u Zagrebu protiv N.N.(tipa koji me je lupio) radi osnovane sumnje da je počinio prekršaj iz članka 43. st.2, kažnjivo po članku 43., st.3, primjenom članka 294 st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama ("NN"br 105/04.)

Zato one nebuloze o mojem kažnjavanju zaista ne znam odakle vam.

Zapisnik je predan osiguravajućoj kući osobe koja me je lupila i skrivila nesreću nakon čega su priznali štetu i prihvatili moj zahtjev za isplatu štete.

Pitam se zaista opet.....tko to sve iza ovih nickova trguje pravom?!

Hvala onima (a bilo ih je) koji su konstruktivno i argumentirano dali savjete i mišljenja.

Evo, možda još nekome sve ovo bude na pomoć koja je u takvim situacija zaista dobrodošla.

Pozdrav svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zasto ti nat mislis da smo mi glupi?

 

Kao sto rekoh na zakljucanoj temi, sve sto vodi provokacijama, uvredama i netoleranciji prema ostalim korisnicima ili moderatoru cu obrisati a temu zakljucati.

 

Ako je potrebno staviti ban ili uvesti obveznu registraciju da bi ostvarili pristojnu komunikaciju i razmjenu stavova, neka i to bude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hej Ane, pa sta se ljutis, uopce nema poziva ni na kakvu svadju, dapace...Ja sam to onako, u saljivom tonu, ne obracajuci se tebi (ako si to mislila), vec "Anonimcu". Nema razloga da zakljucavas temu radi mene ako ti je to bilo na umu - evo, necu vise ni zucnut, a mogu se i odjaviti ako ti je tako draze...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dear Agnes,

 

Moram ti, nakon ovog posta ukazati na nekoliko činjenica, kako bi i ti i eventualno drugi sudionici nekih budućih "sličnih" prometnih nezgoda postupili na način da ne ugrožavaju živote drugih zbog banalnosti koje uopće nisu bile potrebne:

 

1) tvoj zahtjev za nadoknadom štete uopće nije bio upitan, upitno je bilo kako, na koji način i čime zadovoljiti kriterije osiguravatelja za isplatu štete

 

2) da ova pravna država funkcionira kako treba, policajac koji te savjetovao trebao je biti kažnjen, a ovo što sam ti gore coppastirao nije nikakva nebuloza, već je je to članak Zakona koji se odnosi upravo na situaciju koju si imala. Kako je to u gornjem postu obrazložio anonimac, zbog svoj interesa ugrozila si mnogo veće vrijednosti od nastale štete u konkretnom slučaju, nadam se da to shvaćaš

 

3) sad ovdje, na Legalisu imamo situaciju gdje moderator, umjesto da svojim djelovanjem utječe na sve one koji uče iz ovih naših prepucavanja, sagleda situaciju u cjelini, da savjet da se nešto tako više ne događa, ukori onog anonimca (i mene?) koji je zapravo ovdje napisao ono što je napisati trebao, a dotični je napisao:

 

 

 

jedini tko zbog postupanja nakon nezgode moze odgovarati si ti.

buduci da su oba vozila ocito ostala u voznom stanju, valjalo ih je odmah ukloniti sa kolnika.

a ti si na autocesti (gdje je dozvoljeno 130 km/h, ne kaznjava se niti 150 km/h, a opet presretaci utvrde brdo prekoracenja) - ostavila svoje vozilo zaustavljeno (cini se) na lijevom prometnom traku barem pola sata cekajuci policiju?!

 

dobro da netko nije poginuo tamo...

 

ovaj drugi je, kako sama kazes, ponudio svoje podatke (europsko izvjesce), a kada si to odbila, uklonio vozilo na prvo prikladno mjesto i tamo sacekao policiju - on je postupio ispravno, ti si pogrijesila

 

anonimno, kapa tebi dolje, moderatori, razmislite malo o ovome, nemojte savjetovati ljudima da čine ovo što je postavljačica upita učinila, netko će stradati, zaustavit će vozilo na autocesti zbog toga jer mu je netko razbio žmigavac, koji je skup......................

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zato one nebuloze o mojem kažnjavanju zaista ne znam odakle vam.

 

43 se odnosi na uzrokovanje pn, ne na postupanje poslije nje.

 

kada je receno da bi tebe trebalo "kazniti", onda se jasno reklo i valjano obrazlozilo zbog cega.

 

u svakom slucaju, kao sto vidis, onaj koji je po tvom napustio mjesto pn, a po mom postupio u skladu sa zospcom NIJE prijavljen zbog svog postupanja.

 

(znamo da niti ti nisi, ali to je zato sto kada bi prijavili tebe, morali bi prijaviti i onoga tko te savjetovao da na autocesti i sa ogrebanim autom cekas policiju)

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaka objava u kojoj ces vrijedjati, omalovazavati i provocirati ce biti obrisana.

 

Blagodat koju korisnici imaju ugrozavas svojim ponasanjem na sajtu i radi tebe ce svima biti ugrozena na jos jednom pdf.

 

Za kritike na moj rad imas knjigu gostiju i glavnog urednika.

 

Sloboza za i sloboda od. Neki ju ne znaju prakticirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaka objava u kojoj ces vrijedjati, omalovazavati i provocirati ce biti obrisana, Gorane

 

bio bih ti zahvalan kada bi kao moderator postivala moje pravo na anonimno objavljivanje, a ne iskoristavala cinjenicu sto znas tko sam, pa me nazivala imenom.

 

nisam imao namjeru vrijedjati, jos manje provocirati, ali ako ne razumijem zato zakljucavas teme i stitis (?!) odgovore koji se svode na "nije kriv, a ti misli", onda je jedino sto mogu zakljuciti da kao moderator 1-nisi nepristrana i 2- nisi kadra ocijeniti kvalitetu pojedinog replya.

 

knjigu gostiju ste zatvorili za anonimne objave, ne da mi se registrirati samo zato da tebei porucim kako si musicava, a ti seli/brisi/stogod, ako nista, to ti ide.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bio bih ti zahvalan kada bi kao moderator

 

...lijepo od tebe sto si pokazala dobru volju za korekcijom proizvoda vlastite brzopletosti, jos da pokazes i mrvicu koncentracije, pa shvatis kako je besmisleno editirati vlastiti reply ako ne editiras i onaj njegov dio koji sam prethodno isquotao.

 

doduse izostanak koncentracije i time rukovodjene akcije nisu nista novo kada si ti u pitanju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drago mi je da si u stanju izdici se iznad svoje brzopletosti i potrebe da na svaki posto odgovoris s tri iduca u roku 30 sec.

 

Na Legalisu svatko ima pravo pisati svoje misljenje, bilo ono tebi drago ili ne, bilo ono pisano od pravnika ili farmaceuta. Uloga moderatora i urednika nije da donose konacne zakljucke i ne pada nam na pamet filtrirati objave u potrazi za "krivima" i "pravima". Nasa uloga nije poducavanje o pravu niti jednog korisnika pa tako niti tebe koji se pravom pokusavas baviti kao hobijem.

 

Kvalitetu radi i moderiranja na legalisu procjenjuju mnogi, pa ne vidim zasto bi netko poput tebe imao taj ekskluzivitet. Ako nisi zadovoljan mojim radom, dobio si uputu gdje se mozes obratiti. Ako nisi zadovoljan portalom, nadji neki koji ti bolje odgovara ili napravi svoj pa cemo procijeniti jesi li cemu.

 

Ovo nije pravno savjetovaliste i nitko ta misljenja ne treba uzeti kao definitivnu pravnu uputu. Za rjesavanje pravnih problema postoje odvjetnici.

 

Ovime zavrsava zachatavanje tipica. Izvolite se pridrzavati pravila foruma i upute moderatora i urednika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drago mi je da si u stanju izdici se iznad svoje brzopletosti

 

znam da zachatavam, ali jednostavno je fascinantno kako si kadra napisati i bespotrebno mudrovati u tri posta, obrisati jos dva moja, a cijelo to vrijeme sporni isquotani dio TVOG replya sa mojim imenom i dalje uredno stoji...

 

ocemo li barem do podneva docekati efikasnu korekciju vlastite greske?

 

nemoj zamjeriti, ali mozda bi trebala malo zastati i zapitati se sto ti to radis i cemu sluzi tvoje moderiranje?

 

je li to uopce svrsishodno moderiranje ili izivljavanje?

 

mislim, natezes se ovjde sa mnom pises/rises/brises, a ocito ti se niti slicicom ne moze pojasniti gdje si pogrijesila i sto bi trebala uciniti...

 

i btw, daj registraciju, ona je zakon...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija