Jump to content

Ostavka člana Nadzornog odbora


derbent

Preporučene objave

  • 2 mjeseci kasnije...

"Član uprave ili nadzornog odbora koji još nije upisan u sudskom registru ovlašten je podnijeti tužbu na utvrđenje ništavosti protiv društva, jer odluka o imenovanju člana uprave ili nadzornog odbora proizvodi pravne učinke od njezina donošenja, a ne od dana upisa u sudski registar."

http://www.vtsrh.hr/default.asp?gl=200409290000084

 

sljedeći koji bude pisao da je proučavao a nije .....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hm...načelno se slažem, al mislim da bi trebalo sve navedeno povezati sa čl. 66. koji govori o učinku upisa u sudski registar. dakle po meni naravno da prema "unutra" nije presudno jeli promjena NO upisana u registar, ako je član npr. podnio ostavku jer je to priopćio društvu (upravi) pa oni znaju pravo stanje stvari, ali treći kojima ono nije poznato moraju se moći pouzdati u stanje upisa?

kaj velite? moguće da sam ful zabrijala.

btv odluka VTS je iz 1998., a čl. 262. koji tamo citiraju i kažu da je uprava dužna "izvijestiti registarski sud", sad malo drukčije zvuči.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tko je pametan (a član NO) kad daje ostavku reda radi o tome će obavijestit kratkim dopisom i registarski sud - pa će oni to pohraniti u registarski uložak

 

ali ako je netko podnio ostavku onda se taj ne može pozvati na stanje u sudskom registru

 

]Svaka osoba može se pozvati na stanje upisa u registru glede pravno odlučnih podataka i činjenica koji se sukladno ovome i drugim zakonima upisuju u sudski registar, osim one osobe kojoj se dokaže da joj je bilo poznato da se stvarno stanje glede tih podataka razlikuje od stanja upisa u registru. 66/3

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija