Jump to content

povreda nuznog dijela


bonzo

Preporučene objave

otac je '92 darovao stan sestri, umro je '99. 2001 pokrecem ostavinski postupak radi povrede nuznog dijela,koji je prekinut radi utvrdjenja ostavinske mase. u trenutku smrti otac je posjedovao samo taj stan, a 2005. je sudskim rijesenjem, u procesu koji je trajao 20 god postao vlasnikom djela drugog stana i zemiljista iza smrti svoje sestre. dali je povrjedjeno moje pravo na nuzni dio, i dali imovina nasljedjena 2005 spada u naknadno pronadjenu imovovinu i djeli se na jednake dijelove(troje nas je). hvala..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

upitno...ako naslijedite naknadno pronađenu imovinu ipak ste nešto naslijedil, pa se mora izračunati da li je ono što se naslijedili naknadno manje ili veće vrijednosti od nužnog dijela cijele ostavinske mase ( naknadno pronađene imovine i imovine kojom je raspolagao ) ako je vrijednost manja od vrijednosti nužnog dijela povrijeđen vam je nužni dio, inače...

 

ili se varam :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to znaci da bi u slucaju brzog i efikasnog suda koji bi rijesio slucaj do 2005-imao pravo na nuzni dio, a ovako ne? parnica jos traje- koja strana treba platiti sudske troskove(druga strana tvrdi da nisam imao razloga za pokretanje ovakvog procesa, jer imovine,eto, ipak ima !)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bonzo

Novak

 

 

 

Pristupio: 13/6/2007

Broj objava: 6

 

 

uracunavanje dara

vezano za moje prethodne objave o povredi nuznog dijela!-ok,ako je naknadno pronadjena imovina iz 2005. "ponistila" povredu nuznog dijela(iako je to stvar matematike jer je vrijednost dara daleko veca od ostalog), koji su uvjeti i mogucnosti za trazenje uracunavanja dara? otac nije izricito trazio da se dar ne uracunava u nasljedni dio, a nije ni mogao jer je tada raspolagao samo sa stanom i nije mogao znati kakva ce biti presuda oko nasljedstva iza svoje sestre !

 

 

8:05 19/6/2007

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zar nitko nije "imao" slican slucaj ? zar sestra kojoj je darovan stan vrijednosti od cca 140 000 eur-a zaista ima pravo na podjelu ostale imovine (niti 1/4 od darovanog stana) ravnopravno sa nas dvoje, i jos nadoknadu sudskih troskova zato sto sam se drznuo uopce nesto traziti..........?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija