Jump to content

promjena prezimena na grobu-molim pomoć


piscilla

Preporučene objave

Majka mi je umrla prošle godine u 10.mjesecu, živjela je nevjenčano i pokopana je po svojem prezimenu (prezime našeg oca). Nakon smrti imam velikih problema sa tim njezinim nevjenčanim suprugom, zadnje što je napravio, promijenio je prezime moje majke u svoje, na grobu na križ. Kome da se obratim da ga prijavim?Molim pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega treba definirati čiji je grob, odnosno tko je volaštenik na to grobno mjesto. Ako je nevječani suprog vaše pokojne majke, onda ste bez pravih mogućnosti da ga spriječite u prepravljanju, ali ako ste vi ovlaštenik grobnog mjesta, možete ga prijaviti za kazneno djelo uništenja ili oštećenja tuđe stvari, ali je možda bolje za povredu mira pokojnika iz čl 134. Kaznenog zakona. Međutim kako se radi o neobičnom slučaju ovisi o shvaćanju konkretnog državnog odvjetnika da li se radi o kaznenom djelu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zoki2 je napisao:

Napravi joj spomenik i ureži njeno pravo prezime ako ti je to toliko važno i imaš live:

 

Da,važno je, jer dotični "gospodin" misli da je iznad zakona.Volio bih vidjeti da tebi netko čini ono što meni taj radi, ili ne daj bože da se radi o tvojoj majci.Baš me zanima da li bi reagirao i odgovarao na ovaj način na koji si meni. Ako nemaš ništa pametno za reći, nemoj se ni javljati :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija