Jump to content

da li je kasno?


renie

Preporučene objave

Da li je kasno za odlazak u invalidsku mirovinu,mislim na hrvi?Nalazi su od 2004 godine,šifra f 43.1,f 41.2,i ako otvorim bolovanje i krenem,a u Zagrebu ne zaprimaju papire više za to,šta da radim?Još radim u 4 gbr. i bojim se ako krenem,ako to padne u vodu,a ne mogu se vratiti na posao,ostat ću nigdje!Savjetujte me molim vas,očajan sam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije kasno ako ste do 31.12.2005. godine podnijeli zahtjev za ostvarivanje prava iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz DR i članova njihovih obitelji.

Ako niste molite boga da Jadranka Kosor održi riječ kada je obećala da će produžiti taj rok iako do sada to nije učinila, a najavila je prije nekoliko mjeseci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

renie je napisao:

Da li je kasno za odlazak u invalidsku mirovinu,mislim na hrvi? (...)

 

:-?

Ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu i ostvarivanje statusa HRVI-a različite su stvari, za koje se traži ispunjenje različitih uvjeta, o čijim ispunjenjima u odvojenim postupcima rješavaju različita tijela.

Da li se vaše pitanje odnosilo na obje stvari ili samo na ostvarivanje statusa HRVI-a po osnovi oboljenja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemam pojma šta ću napravit,ostao sam nigdje,od države nisam dobio ništa,samo tako kompliciran put za odlazak u mirovinu,i pitam se puno puta zašto smo se mi borili.Stvorili smo državu u kojoj je svima sve lakše nego nama,toliko su nam otežali život,i kad pogledaš mogućnosti koje imaš stvarno moraš biti razočaran,bar tako ja mislim!Hvala vam svima na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako sa tom dijagnozom ideš u mirovinu po članku 11 a omjer vojno - civilno se određuje kod g.T pa tamo ko dobije dobije a što se tiče HRVI to ti samo poboljšava koeficjente pri izračunu vojnog djela tako da sa HRVI imaš 1.85 a bez imaš 1.50

opča nesposobnost 1.0 a profesionalna 0,8 pa sve zavisi kakvo imaš lječenje dali je kontinuirano ili ne i kakvu nesposobnost ti odredi vještak HZMO a veliku ulogu ima i ratni put gbr spec.pol , ili domobranstvo tim redosljedom

 

a što se tiče šifri bolesti sa tim šiframa ne možeš obavkjat službu kao DVO pa te MORH umirovljuje (častan otpust sa pravom na invalidsku mirovinu po članku 11)

 

a za dalje naoružaj se srećom i živcima jer na ništa ne možeš utjecati samo čekat konačno rješenje o mirovini

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma kakav g. T, svi omjeri se određuju na liječničkoj komisiji kod HZZMO-a uTtvrtkovoj. U Ministarstvo branitelja to rješenje odlazi na suglasnost a rijetko se dešava da ta komijsija nekome poveća omjer, ili se slože sa HZZMO-om ili smanje omjer.

 

Osim naravno vezica kod g. T, uglavnom moja saznanja iz njegovog ureda su takva da uopće ne gleda ta rješenja već samo potpiše suglasnost jer gdje bi došao kad bi svako rješenje čitao. Ovi ispod njega se potpišu i pregledaju a g. T da zadnji potpis kao i svi ostali glavni za potpisivanje.

Primjerice nije Kosorica donjela pravilnik nego njen ured a ona se mora potpisati jer kako bi to izgledalo kad bi se svi potpisivali na sve hehe...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija