Jump to content

obnova postupka kod hzmo


beni

Preporučene objave

Obrazac IN-1, IN-2 (opis radnog mjesta), Zahtjev za mirovinu (ne znam br. obrasca, ali tako se zove) liječnička dokumentacija (ovjerene preslike od strane loječnika) i preslika ososbne iskaznice. Isto predaješ u područnom uredu HZZMO-a ili Ispostavi, a i oni će te usmjeriti što bi još trebalo. U biti ti ništa ne pišeš, osim što popuniš par osobnih podataka na spomenutim obrascima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve je ovo OK što ti je napisao kolega dsemovca. Nije ti ponovno potreban IN-2 (opis radnog mjesta) pošto si to već ranije predao, a tu se ništa nije mijenjalo s obzirom da si već u mirovini. Znači dovoljno ti je imati od tvog liječnika ovjerene nalaze koji su nastali nakon onih koje si predao na komisiju kad si tražio mirovinu, IN-1 koji ti ispiše tvoj liječnik i zahtjev za obnovu postupka (jednostavan obrazac koji sam ispuniš).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naveo sam obrazac IN-2, a i ranije sam puno puta navodio da se razlikuje primjena zakonskih odredbi od područnog ureda do ureda. Istinito je da taj obrazac bi trebali posjedovati, ali znam da u mom Područnom uredu ga traže, odnosno prepišu već podnešeni obrazac ili se napravi preslika već ranije napisanog obrasca. Također, mogu vas tražiti presliku liječničkog kartona (onu razliku od predhodnog), ali i ne moraju. Stvari iz prakse.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

pozdrav.moja situacija.rvi 20%.pocetak lijecenja 99.cak sam prosao onaj famozni test kod pancica,zasad mi ne priznaju f62.0,ni dlp a ni hzmo.dobio prof.nesp.30% rat,70% civilno.imam 37 godina starosti ,nezaposlen.pripadnih hv i spec.pol.mup ce mi priznati cin,mislim stoz.nar.,a hzmo koef.1,85.idem svaki mjesec na kontrole.sta mi treba da mi hzmo poveca omjer,neka ostane prof.nesp.samo da mi digne omier na 50-60%.,bio bi zadovoljan.imam sve druge faktore relativno dobre,netrazim da mi priznaju 100% opcu,znam da nisu siroke ruke.to bi bilo to .moze kakav savjet.hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gore ti sve lijepo piše, samo lagano pročitaj, prikupi dokumentaciju, liječničku ovjeri kod izabranog liječnika, ostale obrasce kupi, IN-1, popunjava liječnik, predaj zahtjev za mirovinu u Područnom uredu za HZZMO, a zatim čekaj poziv vještaka, koji će višem vještaku dati prijedlog omjera ili tvojih želja, a zatim revizor "T" i to je to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo iz mog iskustva a što se tiče obnove postupka kod HZMO:

2002. kod one velike čistke u MORH-u poslan sam u mirovinu zbog nepsobnosti za DVS i dobio invalidsku mirovinu u iznosu od 1.197,00 kn. Donošenjem novog Zakona o braniteljima dobio sam priliku da za bolju mirovinu. Slučajno sam saznao da mogu napraviti obnovu postupka, bitno je da od zahtjeva za mirovinu, tj. utvrđivanja nesposobnosti za rad u HZMO-u prođu najmanje 2 godine, a za povećanje omjera bitna je nova i jača med. dokumentacija. Otišao sam svojoj doktorici i ona mi je sve sama rješila, ovjerila svu novu liječniku dokumentaciju, ispisala obrazac IN2, zahtjev za mirovinu, a ja sam još morao prikupiti ratni put, potvrdu o sudjelovanju u Domovinskom ratu, pa potvrdu o činu. Imao sam brdo novih papira jer sam se sve vrijeme neprekidno liječio. Tako da sam prošle godine dobio mirovinu kao hrvatski branitelj dragovoljac, opća nesposobnost 60 % rat i 40 % civilno. Sad je mirovina OK i ja sam zadovoljan. Inače ranjen sam 1992. godine pri obavljanju redovnih zadaća u vojarni ali nemam RVI zbog proceduralne pogreške onih koji su mi tad slali papire za priznavanje statusa i mene koji se nisam na vrijeme žalio na prvo rješenje jer nedugo poslije ranjavanja sam se vratio u postrojbu i otišao na teren. Sad to nema veze bitno je da sam napokon i ja nešto bolje ostvario, a nadam se da će te i vi uspjeti.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo iz mog iskustva a što se tiče obnove postupka kod HZMO:

2002. kod one velike čistke u MORH-u poslan sam u mirovinu zbog nepsobnosti za DVS i dobio invalidsku mirovinu u iznosu od 1.197,00 kn. Donošenjem novog Zakona o braniteljima dobio sam priliku da za bolju mirovinu. Slučajno sam saznao da mogu napraviti obnovu postupka, bitno je da od zahtjeva za mirovinu, tj. utvrđivanja nesposobnosti za rad u HZMO-u prođu najmanje 2 godine, a za povećanje omjera bitna je nova i jača med. dokumentacija. Otišao sam svojoj doktorici i ona mi je sve sama rješila, ovjerila svu novu liječniku dokumentaciju, ispisala obrazac IN2, zahtjev za mirovinu, a ja sam još morao prikupiti ratni put, potvrdu o sudjelovanju u Domovinskom ratu, pa potvrdu o činu. Imao sam brdo novih papira jer sam se sve vrijeme neprekidno liječio. Tako da sam prošle godine dobio mirovinu kao hrvatski branitelj dragovoljac, opća nesposobnost 60 % rat i 40 % civilno. Sad je mirovina OK i ja sam zadovoljan. Inače ranjen sam 1992. godine pri obavljanju redovnih zadaća u vojarni ali nemam RVI zbog proceduralne pogreške onih koji su mi tad slali papire za priznavanje statusa i mene koji se nisam na vrijeme žalio na prvo rješenje jer nedugo poslije ranjavanja sam se vratio u postrojbu i otišao na teren. Sad to nema veze bitno je da sam napokon i ja nešto bolje ostvario, aKolega daj mi molim te pojasni, šta ti to znači proceduralna pogreška kod tvog ranjavanja u vojarni jer i ja imam sličan slučaj? I dali se tu može još šta napravit?

nadam se da će te i vi uspjeti.

 

Kolega daj mi molim te pojasni, šta ti to znači proceduralna pogreška kod tvog ranjavanja u vojarni jer i ja imam sličan slučaj? I dali se tu može još šta napravit?

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija