Jump to content

Legalizacija dogradnje


Slavko37

Preporučene objave

Naslijedio sam staru kucu prizemnicu prije 15 godina, Krov je prokisnjavao i morali smo hitno promjeniti kompletno kroviste sto je izveo registrirani obrtnik. Tijekom radova, ustanovilo se da je vijenac lose izveden (kuca gradjena 1935), te je napravljen novi vijenac, ali smo tom prilikom podigli cijelo kroviste za 4 reda cigle (cca 1 m) i dodali jos jedan vijenac. Prijasnji krov je bio na 3 pera, a sad je klasicni na 2. Zbog hitnosti sanacije, nismo trazili nikakvu dozvolu. Nakon 2 godine sam zbog potreba obitelji na dobivenom tavanskom prostoru sam napravio spavace sobe, suhom gradnjom (gips ploce i metalna konstrukcija). U potkrovlje se ulazi unutarnjim stepenistem iz dnevne sobe, dakle nije odvojena jedinica, niti je to namjera.

 

Sada bih htio to legalizirati, kako moja djeca jednog dana ne bi imali problema. Napominjem da sam uknjizeni vlasnik, donji dio kuce ima gradjevinsku dozvolu, a u naselju je dozvoljena gradnja P+1. Novi zakon kaze da se moze traziti "rjesenje o izvedenom stanju", ali ne znam da li to obuhvaca ovakvu dogradnju? Sto znaci "arhitektonski snimak"? Tko izdaje dokaz da "investitor ima pravo graditi"? Da li netko zna kome da se obratim i od kuda da pocnem ovaj postupak???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija