Jump to content

izmjene zakona od 3.10.2007.


ele

Preporučene objave

Kolege,pitanje- kako je do sada bilo s izmjenama zakona na ispitu?

Donesen je novi pekrsajni,izmijenjene su zemljisne knjige, sluzbenici, obiteljsko i trgovacko; na roku prosli tjedan je Vicic pitao izmjene Obiteljskog zakona (dobna granica za posvajanja), tako da znate da izmjene sto se obiteljskog tice(stupaju na snagu 1.1.2008.) treba nauciti.

Samo mi nije jasno za trgovacko obzirom da izmjene stupaju na snagu 1.4.2008. jel treba, ne treba..kako to ide?...jer su izmjene velike!!

 

unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sto se zemljisnih tice, ako se ne varam ima nesto kod amortizacije hipoteke- to pita sucevic, a za obiteljsko, kazem ti, na svoje sam usi cula da je pitao curu kod posvojenja dobnu granicu i rekao da, to su ove izmjene od 19.10.2007., tako da za nadalje da se zna. Na taj nacin nam je dao do znanja da izmjene treba raditi.

Ali mene ne zabrinjava toliko obiteljsko koliko trgovacko!!

 

Molim kolege koji ce sad polagati u 11. da nam jave sto pitaju od tih izmjea i pitaju li ih uopce!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tko nas pita smije li se ili ne smije pitati. Radi se stvarno o velikim promjenama ( uskladivanje s europskim zakonodavstvom) pa se ne bi cudila da pitaju. Jednom mi se na faksu dogodilo da sam polagala obiteljsko po starom zakonu iz '78, a 2 mjeseca poslije stupio na snagu kompletno novi zakon, s velikim izmjenama! i na seminaru smo radili i stari i novi s izmjenama i na ispitu su opet pitali stari zakon, sto po meni nema smisla!

 

Daj zamisli, ucis za ispit, i zadnji tjedan se donesu promjene, i to te pita, a jos ni na snagu nije stupilo! Znaci da bi za vrijeme ucenja trebalo svaki dan gledati narodne novine!! :-D

 

E, oscar, a kad ti ides na ispit?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija