Jump to content

brisanje suvlasnika iz vlasničkog lista


dennis

Preporučene objave

Da li je moguće bez odvjetnika rješiti problem brisanja jednog od suvlasnika koji nikada nije uživao to svoje pravo, nema ga niti u katastru, a što sve mogu posvjedočiti svi ostali suvlasnici na toj čestici.

Da li taj problem može rješiti sama gruntovnica i ako može kakav bi bio najbrži i najjeftiniji postupak za to ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Naravno da bez odvjetnika nema ni govora o bilo kakvim niti predradnjama niti radnjama i postupcima vezanim uz brisanje jednoga od suvlasnika.

 

Potrebno je naravno prikupiti svu potrebnu dokumentaciju i napraviti osobno uvid u zemljišne knjige i zatražiti broj predmeta pod kojim je postupak proveden i proknjižen, kao i ime i prezime referenta koji je proveo i uknjižio predmet, tako da na kraju možete svakako i osobno nakon svega možete otići i do načelnika odjela zemljišnoknjižnog ureda.

 

Puno sriće i strpljenja!

 

ADIO! 8-):idemo:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

geronimo113 je napisao:

 

, kao i ime i prezime referenta koji je proveo i uknjižio predmet, tako da na kraju možete svakako i osobno nakon svega možete otići i do načelnika odjela zemljišnoknjižnog ureda.

 

Puno sriće i strpljenja!

 

ADIO! 8-):idemo: [/quote

 

ne kužim, kakve ovo veze ima??????

nevaljali upisi se brišu jedino temeljem brisovne tužbe ili kod osnivanja nove z knjige tužbom za ispravak.svaki upis je proveden po "nekakvim" ispravama a ne napamet prema tome kakve veze ima referent odnosno voditelj zk?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokrenuti postupak kojim se netko razvlascuje imovine koje je vlasnik po bilo kojem osnovu ne moze biti ni jeftin ni brz. Ovo je drzava koja je pravna i stiti imovinu kao svoju osnovnu zadacu. Morate si dati do znanja, ovo vise nije balkanska otimacina, pa shvatite si to kako god zelite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Da li taj problem može rješiti sama gruntovnica i ako može kakav bi bio najbrži i najjeftiniji postupak za to ?

 

Ne može.

 

Otkupiti njegov udio ukoliko je poznat. Napravit ravrgnuće isplatom ukoliko mu je udio manji od 9/10.

 

Budući da ste suvlasnici, vrlo lako je dokazati da ste znali da je i "nemarni" vlasnik također suvlasnik tako da vam nedostaje osnovni element za dosjelost, odnosno poštenje.

 

Pitanje je kako je to "nemarni" vlasnik stekao te kako su ostali suvlasnici eventualno stekli njegov dio, pogledajte povijesne listove i ukoliko je došlo do neke greške u prijepisu djelatnici grutnovnice će to vrlo rado sami ispraviti.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad mi je odvjetnik rekao da gruntovnica (u Zagrebu) ne ispravlja svoje pogreške, mislila sam da se šali. Gruntovnica vrlo rado ništa ne ispravlja, eventualno ime i prezime i adresu vlasnika. Rado bih platila gruntovnici za ispravak njihove pogreške, ali ne znam kako se to radi, koji je postupak. Referent je nedodirljiv, ne smijem s njim komunicirati, ali preko veze poručuje da je doista pogreška. Ima li tu kakvih skrivenih poruka koje ja ne razumijem. Smije li se na ovom forumu otvoreno o tome porazgovarati. Ako ima netko neka iskustva, molim da mi odgovori, da me spusti na zemlju i pouči kako funkcionirati u ovoj pravnoj državi, koji su putevi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju to je moguće ukoliko dovoljno poznaješ materiju. Ukoliko je suvlasnik ili njegovi nasljednici živi onda putem darovnog ugovora kojeg možeš sam sastaviti. Ako darovni ne žele potpisati onda možeš dignuti tužbu radi utvrđenja prava vlasništva gdje ćeš sa svjedocima dokazivati činjenično stanje. Tužiš suvlasnika ukoliko je živ ili njegove nasljednike. Definitivno bi bilo najbrže i naj jefnitije nagovoriti ih na darovni ugovor no iz tvog pitanja ne mogu isčitati da li bi na to pristali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo se na to pripremam, na fiktivni kupoprodajni ugovor. Ali još nisam obišla stare suvlasnike koji su zabunom uknjiženi na moju česticu, sve čekam hoće li "veza potencijalnog kupca" nešto učiniti. Ali čitam danas da je počelo uhićenje u gruntovnici pa otpada i ta varijanta, a jedva sam se nekako dočepala veze. Odvjetnik mi ne savjetuje tužbu iako je to zadnja solucija, već fiktivni kupoprodajni ugovor. Suvlasnici su sve stari ljudi odreda, mislim si kako ću im sve to objasniti. Što ako zatraže kakav novac. Mislim da ću onda ići na tužbu i zaboraviti na dulje vrijeme rješavanje stambenog pitanja moje obitelji. Ali baš mi je drago za gruntovnicu neka je počela borba protiv korupcije. Pozdrav svima s kojima sam podijelila svoje gruntovne nevolje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pitanje je zanimljivo, naročito ako je došlo do neke greške nadležnog tijela. Ako stvarno jest, ja bih se borila za ispravak. Zašto da vas netko ucjenjuje ne želeći potpisati ugovor ili da vas traži novac, ako nema za to osnova?

Međutim, teško da vam netko ovdje može dati kakav savjet koji bi vam pomogao da se ne vrtite ukrug, ako barem ne opišete o čemu se radi i kako je uopće došlo do upisa te osobe (ili tih osoba).

Možda bi se vaš problem mogao riješiti u ispravnom postupku koji je jednostavniji (a i jeftiniji) od parničnog, no sve ovisi o problemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija