Jump to content

Građevinska inspekcija i kazna za nelegalnu gradnju


ka28

Preporučene objave

Zanima me par stvari vezano za gradnju bez gradj. dozvole.

Rijec je o nedovrsenoj kuci bez gradjevinske i lokacijske dozvole izgradjenoj 1975. na gredjevinskom zemljistu. Prema vazecem Gup-u gradjevine u cijelom naselju ce se prihvatiti u postojecem stanju, nista se nece rusiti. Kuca se sada dovrsava (potkrovlje), i dalje bez dozvole. U kojem roku gradj. inspekcija izlazi na teren? Da li izlaze na teren iskljucivo na neciji poziv - da li se pozivatelj inspekcije mora predstaviti i da li je njegov identitet poznat i izvodjacu radova?

Koje mjere poduzimaju, novc. kazne - koliko? stopiranje gradnje - do kada? Koliko eventualni posjet inspekcije utjece na kasniju legalizaciju objekta? Sto ako nitko ne pozove inspekciju i oni ne izadju na teren? Nikom nista?

Hvala puno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko shvačam, kuća je već izgrađena, pitanje: da li je uknjižena u gruntovnici?

Ako jest, onda s obzirom da se radi o adaptaciji, potrebni su svi dokumenti, rješenje o uvjetima gradnje, zatim obvajstiti inspektorat o početku radova.... pod uvjetom da radovi neće trajati manje od 5 dana, u tom slučaju ne trebate prijavljivati početak gradnje.

Ako nekretnina nije uknjižena, nećete ju niti moći uknjižiti bez uporabne dozvole, a kojoj prethodi sva sila građavinskih dokumenata (građ. dnevnik, građ. dozvola, nadzor, atesti materijala...)

 

Inspektor se predstavlja, dolazi po prijavi ili bez nje. Kazne su: zabrana nastavka gradnje, prekršajna prijava u nastavku novačana kazna....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija