kuma objavljeno: 13. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 13. studeni 2007. pozdrav svima... često posjećujem ovo mjesto u zadnje vrijeme,a sad po prvi put i nešto pitam.Nasljedila sam č.z.koja se u katastru vodi na mom ocu(od 1972g.),a u zemlj.knjigama na pok.xx.Sad mi odvjetnik kaže da mi je najpametnije čekati do 2011g.jer će tek tada biti 20 god.da smo u posjedu(navodno je taj zakon donesen 1991.g.i od tada se računa,a ne od 1972 što je zabilježeno u katastru9.Sad nekoga molim da mi pojasni da li je to istina?? Hvala!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Bumbo odgovoreno: 14. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 14. studeni 2007. Radi se o institutu dosjelosti i vrijeme potrebno za stjecanje vlasništva nekretnine dosjelošću se računa od trenutka stjecanja posjeda, stoga od 1972. godine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kuma odgovoreno: 15. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 15. studeni 2007. Hvala na odgovoru,ali ja sam upravo shvatila istražujući po netu o čemu se radi, naime u izvadku iz zemljišnih knjiga piše"društveno vlasništvo ...uknjižuje se pravo korištenja u korist xx."A za stvari u druš.vlasništvu vrijedi datum 8.10.1991. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kuma odgovoreno: 15. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 15. studeni 2007. Hvala na odgovoru,ali ja sam upravo shvatila istražujući po netu o čemu se radi, naime u izvadku iz zemljišnih knjiga piše"društveno vlasništvo ...uknjižuje se pravo korištenja u korist xx."A za stvari u druš.vlasništvu vrijedi datum 8.10.1991. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.