Jump to content

marihuana pretraživanje


mihaman

Preporučene objave

imam pitanje. sitaucija je ovakva. vozili smo se u autu, zaustavila nas je prometna policija(nisam ja vozio), sa prometnom policijom bila je i policija u civilu, zamolili su nas da izađemo iz auta. prvo me policajac prepipao, i u đepu napipao marihuanau. potom mi je GURNUO RUKU U ĐEP i izvadio to (0,8 g). je li zakonito to guranje ruke u đep? mogu li se s time izvuči na sudu? hvala vam svima, i molim brzi odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, žalba se mora podnijeti u roku 8 dana od dana dostave. Najveći propust ti je što si potpisao zapisnik u kojem priznaješ da si dobrovoljno predao travu i što na glavnoj raspravi nisi to napomenuo. Što se tiče svjedoka - ako bude tvoja riječ ili riječ tvog prijatelja protiv riječi policajca, mislim da ti nema pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osoba koja potpiše zapisnik u kojem priznaje dobrovoljno izručenje ne pruiznaje automatski time da je pretraga izvršena protuzakonito.

Naime zapisnici o ispitivanju osumnjičenika u policiji ili državnom odvjetništvu sastavljeni bez odvjetnika nisu dokaz u kaznenom postupku. Takvi zapisnici se čak ni ne smiju pročitati na glavnoj raspravi niti koristiti kao dokaz.

Jedina stvar iz tih izvida policije koja se može koristiti kao dokaz na sudu je potvrda o privremenom oduzimanju predmeta. To je dokaz da je baš ta oduzeta materija (droga) oduzeta od konkretne osobe (sounjičenika).

Međutim samim potpisom na potvrdi niste legitirali postupanje policije.

 

Ipak praksa je da policija na sudu kaže da ste vi dobrovoljno izručili drogu i sud tome vjeruje.

Bez ljutnje, ali bilo bi bolje da se više držite razmišljanja o svom postupanju nego o postupanju policije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja mislim da moje pušenje trave ne opravdava njihovo kršenje mojih prava. ako sve nije po zakonu zašto da ja platim dvije i pol tisuće kuna kaznu. nisam ništa više prekršio zakon nego oni. Mislim da nije u redu da ja zbog 0.8 grama marihuane budem cijeli život obilježen kao ovisnik ili ne znam što, a oni koji bi trebali čuvati zakon ga svakodnevno krše.

i zato mislim da bi mi trebali pomoć s pisanjem žalbe, i to brzo jer mi uskoro istječe rok. Utjerivačzakona vjerujem u tebe i tvoju dobru volju za pomoći.

HVALA

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija