Jump to content

neovjereni ugovor / pravna valjanost


Naivko

Preporučene objave

U potpunosti se slažem s notaricom koja uvijek daje dobre i konkretne odgovore. :pljesce: Usudila bih se dodati da ako se radi o bračnoj stečevini, a nema spora oko tog, može i bez ugovora bračni drug na kojeg je trenutno uknjižena nekretnina dati prijedlog zemljišnoknjiženom odjelu da temeljem čl. 249. Obiteljskog zakona dopusti uknjižbu polovice vlasničkog prava na drugog bračnog druga. Osobno znam za takav primjer. Pozdrav :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A što ćete. U tome je čar prava - bijelo uvijek ne mora biti bijelo, možda je negdje propisano da se u određenim slučajevima ne mora smatrati bijelim. E sad je umijeće pronaći gdje to piše. :misli: Da sve uvijek može biti jednostavno i konkretno, sudski spisi se ne bi vodili godinama, da ne kažem desetljećima, a niti bi bili veliki i teški. Jeste li ikad imali jedan stariji sudski spis u rukama? Pri tom ne mislim na proučavanje i rad na njemu, nego samo nošenje u rukama. :no-no: Da ste slučajno trudni, bojim se da bi bilo rizično podići ga. Zato, nemojte nam zamjeriti na mišljenjima. Ako su i različita, ili možda zbunjuju :zbunj: svakako ih dajemo u dobroj namjeri sa željom da jedni drugima malo olakšamo u ovom ludom stresnom vremenu, ukoliko je to ikako moguće. S poštovanjem :dvoje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija