Jump to content

ovrha alimentacije nakon 18.god.


mayday

Preporučene objave

Odnedavno punoljetna kći, zaposlila se kao maloljetnica, napustila školu sa 15 godina rodila sa 17 godina još uvijek potražuje 20% prihoda. Živi sa majkom i dečkom u stanu koji nije njihovo vlasništvo. Nije da neželim pomoći svom djetetu, ali realno kći neviđam godinama, a sada imam šesteročlanu obitelj o kojoj skrbim i zaista više nema razloga da plačam iznos koji mi je gotovo nužan samo za preživljavanje. Molim Vas da li mi možete pomoći jer svaki pravnik tvrdi drugo i našao sam se u slijepoj ulici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kakve veze to ima da je rodila sa 17 a školu napustila sa 15 godina ? Koliko ste joj pomogli da pokuša završiti fakultet a ne osnovnu školul?

Ako joj niste tada pomogli savjetom, onda sada dajte djetetu koliko možete. Pa zaboga, zašto se bježi toliko od te šugave alimentacije ? To je najmanje što se može djetetu pružiti. A ni to ne biste dali da niste dobili sudsku presudu. Zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako Vam je kćer zaposlena i punoljetna nema osnova za potraživanje uzdržavanja.

 

Ne znam zašto se stalno po ovim pitanjima uključuju odgovori koje kreću u moraliziranje. Uopće ne ulazim u te 'sfere'. Zakonski gledajući, ne morate plaćati uzdržavanje i možete vi podnijeti tužbu za prekid plaćanja uzdržavanja. No, ako se radi o potraživanju neplaćanog uzdržavanja od ranije, tada svoje obveze morate podmiriti (ako nije nastupila zakonska zastara).

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

puzzle je napisao:

Marko888, svaka vam čast na odličnom percipiranju svrhe ovog foruma. I mene smetaju odgovori koji sadrže moralne prodike..

Hvala Bogu da tako mislite kad vi niste to djete.

pravi otac bi se dogovorio bi se sa kćeri o manjem iznosu, ili bi joj davao neki đeparac da joj pomogne... jer kako je rekao "ima novu obitelj". a što je sa starom obitelji???????????????????????????????????????? :-?:-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mi očevi radimo greške, ali postoje granice za sve. Tako i u ovom slučaju. Meni je žao što Vi imate loše iskustvo,no nemaju svi. Zar da zapostavim ostalo četvero djece sa kojima živim zato jer moja kćer iz iz prvog braka ne želi niti raditi niti se školovati, čak je i oca svog djeteta i njegove roditelje tužila za njeno i djetetovo uzdržavanje, jer njena majka i ona trebaju imati sve ali bez truda. Mislim da ne bi išlo bez obzira što ćete opet reći sve najgore.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija