Jump to content

zalba,vjestacenje


Delta70

Preporučene objave

Kad će biti rješena, to je kao bingo, prema dosadašnjim saznanjima najmanje 6 mjeseci a prema nekim ekstremima i do godinu dana. Mislim da ne možeš na novo vještačenje jer ti predmet nije gotov naime žalba odgađa izvršenje prvog rješenja. Pa stalno po forumu pišemo da je brže ići na obnovu postupka nego udarati sa žalbom koje je u 90% rješena kao negativna tj odbijena.

Želim ti sreću da upadneš među onih 10% i javi kako je prošlo.

Vjerovatno će se još netko uključiti u raspravu pa će biti više informacija. Mene zanima možeš li nakon obnove postupka proći gorje nego prije obnove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u rjesenju pise da zalba ne odgadja rjesenje.prvenstveno sam se zalio zbog koef. za spec. pol.,naime ,priznat mi je 1,50 ,razlog,vise sam vremena proveo u hv-u,a razvojacen sam kao pol. spec.proveo oko 6 mjeseci kao pol.spec,.koliko vremena treba biti da bi ti priznali taj koef.,u zakonu stoji:pripadnik sjp sa rvi,1,85

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bare je napisao:

... prvenstveno sam se zalio zbog koef. za spec. pol.,naime ,priznat mi je 1,50 ,razlog,vise sam vremena proveo u hv-u,a razvojacen sam kao pol. spec.proveo oko 6 mjeseci kao pol.spec,.koliko vremena treba biti da bi ti priznali taj koef.,u zakonu stoji:pripadnik sjp sa rvi,1,85

 

Dobro je da si u vezi toga podnio žalbu jer Zakon ne govori o tome koliko trebaš provesti kao pripadnik spec. policije da bi ti se priznao povoljniji PF.

Ne piše, doduše, ni da moraš biti pripadnik te postrojbe u trenutku razvojačenja, već se ta praksa razvila po tumačenju HZMO-a i tako će biti dok to netko ne uspije osporiti kod Upravnog suda.

Tako i ovo obrazloženje koje navodiš ("razlog,vise sam vremena proveo u hv-u,a razvojacen sam kao pol. spec.") možeš oboriti jedino putem žalbe, a kasnije u eventualnom upravnom sporu. Ako sada ne "izguraš" povoljniji PF (kao pripadnik specijalne policije u trenutku razvojaćenja), neće ti oko njega pomoći ev. novi postupak kod HZMO-a radi pogoršanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jel je moguče da kada se dobije od dlp riješenje o statusu rvi koji prilikom prvoga obračuna mirovine nije uzet u obzir jer je postupak utvrđivanja invalidnosti bio u tijeku ( nisam bio još pozvan ni na plp ), da se isto rješenje o rvi-u preda u mirovinsko zajedno sa zamolbom o ponovnom utvrđivanju radne sposobnosti, odnosno obnove postupka mirovine, mislim da ide sve odjednom ili je bolje jedno po jedno. Mislim radi vremena.

 

Mislio sam kada dobijem od dlp rješenje o statusu rvi-a, da odmah sa tim zatražim i ponovnu obnovu postupka mirovine ? Jel bi to bilo povoljnije za mene ?

 

Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

...

Mislio sam kada dobijem od dlp rješenje o statusu rvi-a, da odmah sa tim zatražim i ponovnu obnovu postupka mirovine ? Jel bi to bilo povoljnije za mene ?

Po ZOMO-u ste dužni u roku od 15 dana prijaviti svaku novu činjenicu koja je od utjecaja na vaše pravo na mirovinu. Tu svakako spada i rješenje o ostvarenom statusu HRVI-a.

Ukoliko samo predate navedeno rješenje, bez podnošenja zahtjeva za ponovnu ocjenu uzroka invalidnosti zbog pogoršanja, promjenit će vam se PF u dijelu invalidske mirovine koji se računa po odredbama ZOPHBDR, ali nećete ići na novu ocjenu uzroka invalidnosti.

Po mom mišljenju - ako već namjeravate podnositi zahtjev za ponovnu ocjenu - dobro bi bilo da taj zahtjev predate istovremeno sa prilaganjem tog novog rješenja (HRVI).

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija